Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Bu hala siyaseti öğrenemedi

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Bu hala siyaseti öğrenemedi

HABER MERKEZİ – Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun dinlendiğine dair açıklamalarını ‘iftira’ olarak değerlendirdi, “Bu daha hala siyaseti öğrenemedi, bilmiyor bu işi. İftirada bulunuyor. Hadi git yargıya. Yargıya anlat bunu. Seni kim, nerede, ne zaman dinlemiş?” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dinlendiğine dair açıklamalarına ilişkin konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

Buna en güzel cevabı Sayın Bakanım verdi. Yani böyle bir şey varsa, eğer sen de ciddiysen, yapman gereken ne? Bunu bu şekilde medya önünde seslendirmek değil. Bu işin mercii yargıdır. Belgeyle, bilgiyle bunu yargıya bildirirsin. Ama diyorum ya; bu daha hala siyaseti öğrenemedi, bilmiyor bu işi.

Tek bildiği bir şey var; akşam yalan, sabah yalan; iftira iftira…Başka bir şey bilmiyor. Burada da iftirada bulunuyor. Hadi git yargıya. Yargıya anlat bunu. Seni kim, nerede, ne zaman dinlemiş? Yargıya anlat. Ona göre de gereği yapılır. Nitekim Bakanım da bunu gayet güzel bir şekilde söyledi. Olay bu.

’14 günlük kapanma durumu yok’

Corona virüsü salgınına dair bir gazetecinin, bazı bilim insanlarının vaka sayılarının azaltılması için 14 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından bahsettiğini aktarması üzerine Erdoğan şunu söyledi:

Bizim Bilim Kurulu’nda öyle bir şey yok. Bilim Kurulu’nun bize söylediği, şu anda hafta sonlarında, yani ‘Cuma akşamı 9’dan itibaren pazartesi sabahı 5’e kadar eve kapanalım’ dediği bu. Buna uyuyoruz.

‘Türkiye sıradan bir ülke değildir’

AB ve ABD yaptırımlarını da değerlendiren Erdoğan, “Aslında cevap sizde var. Türkiye bir NATO ülkesidir. Amerika da bir NATO ülkesidir. Kaldı ki NATO’nun ilk 5’i içerisinde Türkiye önemli bir ülkedir. Yani sıradan bir ülke değildir” dedi ve şunları ekledi:

Gerek Sayın Trump döneminde gerek Sayın Obama döneminde her zaman iftiharla ‘Türkiye gibi bir NATO ülkesine sahibiz’ denilirken, şu anda Amerika’nın kalkıp CAATSA diye bir olayla Türkiye’yi karşı karşıya getirmesi bir defa NATO’daki çok önemli bir ortağına yapılan bir saygısızlıktır.

Ben olaya böyle bakıyorum. Şu anda Trump bu işi bırakmadan bu hangi konuma varır onu bilemiyorum ama ben 4 yıllık Trump döneminde Amerika ile herhangi bir sıkıntılı iletişim kurmadım. Tam aksine çok daha olumlu adımlar attım birçok konuda.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avukat Sevda Çelik Özbingöl tahliye edildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.