Ana SayfaGüncelKHK ile ihraç ‘suç unsuru’ sayıldı Aydeniz’in 15 yıla kadar hapsi istendi

KHK ile ihraç ‘suç unsuru’ sayıldı Aydeniz’in 15 yıla kadar hapsi istendi

HABER MERKEZİ – DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz hakkında ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla açılan davanın duruşmasında savcı, 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz hakkında, Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) yürüttüğü faaliyetler gerekçe gösterilerek “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın 8’inci duruşması, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Aydeniz’in katılmadığı duruşmada, avukatı Cemile Turhallı Balsak hazır bulundu.

Duruşmada, ‘Sabır’ isimli gizli tanığın, Antep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce alınan beyanı dosyaya konuldu.

Aydeniz’in avukatı Turhallı Balsak, milletvekili olan müvekkilinin Anayasa’nın dokunulmazlığı düzenleyen 83’üncü maddesi kapsamında, yargılanmasının durdurulmasını talep etti.

Avukat buna emsal karar olarak da Anayasa’nın CHP Milletvekili Enis Berberoğlu kararını gösterdi.

Yargılamanın durdurulmasına dönük talebin usule aykırı olduğunu savunan iddia makamı, talebin reddedilmesini istedi.

Esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunan savcı, Aydeniz’in DTK Daimi Meclis ve komisyonlarında yer aldığını belirterek, Aydeniz’in DTK’nin yaptığı toplantı ve yürüyüşlere katıldığını, ‘hastaneye getirilen yaralı örgüt üyelerine sıradan yurttaş gibi davranarak tedavilerine yardımcı olduğunu ve sağlık ekiplerini yönlendirdiğini’ iddia etti.

Savcı, ayrıca sağlık emekçisi olan Aydeniz’in 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesini de “örgüt üyeliği” suçlamasına delil olarak sundu.

Savcı, Aydeniz hakkında 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Aydeniz’in avukatı Turhallı Balsak ise dosyanın incelenmesi ve araştırılması ile esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, ara kararında Aydeniz’in milletvekili seçilmeden önce üzerine atılı suçu işlediğini gerekçe göstererek, yargılamanın durdurulması talebini reddetti.

Mahkeme heyeti, Turhallı Balsak’ın esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasının hazırlanması için duruşmayı 26 Mart 2021’e erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Dünya genelinde aktif vakalar 20 milyon bandında
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.