Ana SayfaGüncelHDP’den Erdoğan’a Demirtaş tepkisi

HDP’den Erdoğan’a Demirtaş tepkisi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tahliyesi gündeme gelen HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş ile ilgili yargıya üstü kapalı talimat vermesiyle ilgili sözlerine tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Oluç, “Anayasa’yı Cumhurbaşkanı sıfatıyla çiğneyen, ettiği yemini yok sayan bir kişiyle karşı karşıyayız. Bunu asla kabul etmiyoruz” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis Genel Kurulu’nda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinden yargıya talimat vermesine ilişkin konuştu.

Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda tahliyesi gündeme gelen Demirtaş konusunda yargıya üstü kapalı talimat vererek, “Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkân hazırlamaz. Biz ne gerekiyorsa sonuna kadar mücadeleyi verir ve böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerine tepki gösteren HDP’li Oluç, Erdoğan’ın Demirtaş ile ilgili açıklamalarının ‘adalete açıkça talimat veriyor’ anlamına geldiğini söyledi.

“Anayasa’yı çiğneyen bir kişiyle karşı karşıyayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kobani’nin faili, Diyarbakır’ın faili, Yasin Börü’nün faili odur” sözlerine de dikkati çeken Oluç, şunları söyledi:

Adalete açıkça talimat veriyor, ‘Bunları görmezden mi geleceğiz? Yargımız bunları görmezden mi gelecek?’ demiş. Açıkça talimat veriyor. ‘Önünün açılmasına yol vermeyiz.’ demiş. Yani anayasal suç işliyor Cumhurbaşkanı sıfatıyla AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan. Anayasa’nın 138’inci maddesini açıkça çiğniyor, açıkça anayasal suç işliyor, yargıya talimat veriyor; ilk defa değil, daha evvel de verdi, dedi ki: ‘Bir yolunu buluruz, karşı hamlemizi yaparız.’ Yaptı, yargıya talimatı verdi, ‘Gereken yapılacak.’ dedi, yapıldı. Bu da yetmedi ‘Bırakamayız.’ dedi, o da yapıldı.

Sayın Adalet Bakanı ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanı hangi turları yaparsa yapsın bu yapılan, bu edilen sözler sonunda hiç kimseye güvence veremezsiniz. Uluslararası alana güvence veremezsiniz ve bugün, gün boyunca bu koyunu tartışmaya ve dile getirmeye devam edeceğiz.

Anayasa’yı Cumhurbaşkanı sıfatıyla çiğneyen, ettiği yemini yok sayan bir kişiyle karşı karşıyayız. Bunu asla kabul etmiyoruz, bunu da söylemiş olayım. Geçmiş dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’a ‘Yasin Börü’nün katili.’ dediniz. Bakın, siz hukukçusunuz değil mi? Yasin Börü mahkemesi görüldü, değil mi? O mahkeme sonuçlandı, değil mi? Sonuçlandı. Defalarca başka mahkemelerden, çeşitli mahkemelerden ‘Yasin Börü davasına Selahattin Demirtaş dâhil edilsin’ diye başvuruda bulunuldu ve Yasin Börü’nün mahkemesinin görüldüğü heyet, o talepleri reddetti, dâhil etmedi, ‘Alakası yoktur’ dedi.

Siz şimdi haksız yere bir suçlamada bulundunuz. Bunu külliyen reddediyoruz. Ayıptır ya! Siz hukukçu olarak nasıl bunu söylersiniz? Yasin Börü’nün mahkemesi sonuçlanmış ve ortaya bir ceza çıkmış, bunun Selahattin Demirtaş’la hiçbir alakası yok, davaya bile dâhil edilmedi. Doğru değil bu söylediğin.

  Erdoğan’dan yargıya talimat: Demirtaş gibi bir teröriste imkan hazırlamayın

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisi: Can kayıpları 1,6 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.