Ana SayfaKitapHarfa’dan: “Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz”

Harfa’dan: “Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz”

HABER MERKEZİ – Şair Ocean Vuong’un mektup formundaki ilk romanı “Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz”, Deniz Koç’un çevirisiyle Harfa Yayınları’ndan çıktı.

Harfa Kitap, günümüz dünya edebiyatından üç çarpıcı kitapla geçtiğimiz ay yayın hayatına başlamıştı.

Yayınevinin ilk kitaplarından Ilya Kaminsky imzalı “Sağır Cumhuriyet”i geçtiğimiz hafta sizlere tanıtmıştık.

Bu kez Vietnamlı şair Ocean Vuong’un, yirmili yaşlarında bir oğulun okuma yazma bilmeyen annesine hitaben yazdığı bir mektup formundaki ilk romanı “Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz”i öneriyoruz.

Irkçılık, sınıf, şiddet, erkeklik gibi meseleler üzerine eğilen Vuong, romanında Vietnamlı bir ailenin ırkçı şiddetin kol gezdiği beyaz Amerika’daki hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Mektubun “Küçük Köpek” takma adlı yazarı, kendi kimliğini keşfetme macerasıyla ailesinin Vietnam Savaşı’nın damga vurduğu hikayesini iç içe geçirirken, hayatının daha önce annesinden sakladığı taraflarını da paylaşıyor.

Küçük Köpek’ten İngilizceyi yeni öğrenen bir çocukken okulda yaşadıklarını, mevsimlik işçi olarak tütün tarlalarında geçirdiği yazları, annesiyle çatışmalı ama sıcak ilişkisini, ilk aşkının yürek burkucu hikayesini ve nasıl yavaş yavaş bir yazara dönüştüğünü dinlerken sadece günümüz Amerika’sının acımasız gerçekliğine değil, dilin iyileştirici, hatta kurtarıcı gücüne de tanıklık ediyoruz.


Karınca Kitap Servisi



Önceki Haber
100'den fazla eleştirmenin oylarıyla: 2020’nin en iyi filmleri
Sonraki Haber
Einstein üzerine (I): Umulmadık bir Deha’nın mucize yılı