Ana SayfaEğitimBoğaziçi’ne atanan rektöre tepki: Kayyum rektör istemiyoruz

Boğaziçi’ne atanan rektöre tepki: Kayyum rektör istemiyoruz

HABER MERKEZİ – AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Atamaya tepki gösteren öğrenciler ve Eğitim-Sen, Bulu’yu ‘kayyum’ olarak nitelendirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 5 üniversiteye rektör ataması kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre, 2002’de AKP Sarıyer İlçe Teşkilatı kurucusu, 2015’te de AKP İstanbul 1’inci bölge milletvekili aday adayı Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı.

Atamaya tepki gösteren Boğaziçi Dayanışması Platformu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi de yapılan atamalara ilişkin sosyal medya üzerinden yazılı açıklama yaptı.

Rektörlük seçimlerinin OHAL Kararnamesi ile değiştirilip, siyasetin emrine alındığı belirtilen açıklamada, atamaların doğrudan ‘Saray’a bağlanarak üniversitelerin esir alınmaya çalışıldığı’ ifade edildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

Hiçbir demokratik teamüle uymayan bir uygulamayla Boğaziçi Üniversitesine atanan AKP’li kayyum rektörü Melih Bulu üniversite bileşenlerinin rektörü olamaz. Bizler daha öncede bu tür atamalara tanıklık ettik. ‘öğrencilikten beri hayalim rektör olmaktı’ diyen Varşan Kök’ten biliyoruz ODTÜ’yü getirdiği hali. Melih Bulu daha önce görev yaptığı okulda haksız bir uygulamaya itiraz eden öğrencisine ‘paran yok mu, tam burslu musun’ gibi karşılık veren birinin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması kabul edilemez.

Öğrencilerinin Boğaziçi Üniversitesi’ne girmek için neredeyse tam puan alması gerekirken, Boğaziçi Üniversitesinde akademisyen olmak için bazı bölümlerinde muhakkak yurtdışında post doktora yapması gerekirken Boğaziçi Üniversitesi’ne dışardan kayyum olarak atanan rektörü Boğaziçili üniversite bileşenleri asla kabul etmeyecektir. İnsan, toplum, doğa yararına, demokratik, katılımcı, bilimsel ve özgür üniversiteyi dün olduğu gibi bugünde savunmaya devam edeceğiz.

Öte yandan Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına öğrenciler tepkilerini #KayyumRektörİstemiyoruz etiketi ile sosyal medyada gösterdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2020'de erkekler 300 kadını öldürdü, 171 kadının ölümü de şüpheli
Sonraki Haber
Erdoğan'dan muhalefete: Demokraside ilerlememize tahammül edemiyorlar