Ana SayfaGüncelESP Eşbaşkanı Gümüştaş dahil 20 kişiye tutuklama istemi

ESP Eşbaşkanı Gümüştaş dahil 20 kişiye tutuklama istemi

HABER MERKEZİ – ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve gazeteci Pınar Gayıp’ın da aralarında bulunduğu 20 kişi, tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik olarak, 14 Ocak Perşembe günü İzmir merkezli 12 ilde polis operasyonu düzenlenmiş, ESP ve Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) binaları ile çeşitli adreslere baskınlar yapılmıştı.

Baskınlarda aralarında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA muhabiri Pınar Gayıp, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Sıtkı Güngör’ün de bulunduğu onlarca kişi gözaltına alınmıştı.

Dört gün boyunca gözaltında tutulan 47 kişinin, dün başlayan ifade işlemleri tamamlandı.

“Örgüt üyeliği” suçlaması yöneltilen isimlerin tamamı, bu sabah saatlerinde İzmir Adliyesi’ne getirildi.

Aralarında gazeteci, sendikacı, sanatçı ve avukatların da aralarında bulunduğu 47 kişinin, savcılıktaki ifade işlemleri de akşam saatlerinde sona erdi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından da olan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve gazeteci Pınar Gayıp’ın da aralarında bulunduğu 20 kişi tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi.

https://twitter.com/EzilenlerinHB/status/1350884479712292864?s=20

Yine EHB avukatlarından Kamil Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 27 kişi ise adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Bu arada tutuklama istemiyle sevk edilen 20 kişinin, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifade işlemleri de başladı.




Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 95 milyonu aştı
Sonraki Haber
Endonezya'daki depremde can kaybı 80'i aştı