Ana SayfaDünyaIŞİD, Haseke’de iki siyasetçi kadını öldürdü

IŞİD, Haseke’de iki siyasetçi kadını öldürdü

HABER MERKEZİ – Haseke’de siyasetçi kadınlar Seda Feysel El Hermas ve Hind Letif El Xidar’in kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü bildirildi. İki kadının öldürülmesini IŞİD üstlendi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Haseke kantonunun güneyinde yer alan Deşiya’ya bağlı Til Şeyir Beldesi’nin Meclis Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve yardımcısı Hind Letif El Xidar, 22 Ocak’ta kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

Kaçırılan iki siyasetçi kadının da öldürüldüğü bildirildi.

Bölgedeki kadın hakları örgütlerinden Sara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü, katliamı Kamişlo’da bulunan merkezleri önünde yaptıkları açıklamayla kınadı.

Özerk Yönetim Kadın Konseyi de yaptığı yazılı açıklamayla iki siyasetçi kadının öldürülmesini kınadı.

Siyasetçi kadınların hedef seçilmesindeki amacın kadın özgürlüğünün ortadan kaldırılmak istenmesi olduğunu vurgulayan Özerk Yönetim, “Cuma günü Til El Şayir nahiyesinde gerçekleşen katliam da bunun örneğidir” dedi ve ekledi:

Meclis eşbaşkanı ve yardımcısı kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı ve katledildi. Çetelerin kirli tarihine bir suç daha eklendi. Bu katliam gösteriyor ki çetelerin bölgede herhangi bir varlıkları kalmamış, Kuzey ve Doğu Suriye’deki sivil siyasetçilere yönelerek kadın iradesini ve kadın gücünü hedefliyorlar.

Her iki yoldaşımıza yönelik işlenen suçu kınıyoruz. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bölgede ve dünyada Demokratik Özerk Yönetim’i devam ettireceğimizin sözünü veriyor, bölgenin güven ve huzuru için çalışacağımızı belirtiyoruz. Bütün dünya halklarına, uluslararası kamuoyuna, insan hakları örgütlerine sesleniyoruz; kadınlara karşı işlenen suçları durdurun.

Katliamı IŞİD üstlendi

Haseke’de siyasetçi kadınların öldürülmesini IŞİD’in üstlendiği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, internet siteleri üzerinden açıklama yapan IŞİD, iki kadının kaçırılıp öldürülmesini üstlendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 100 milyona tırmanıyor
Sonraki Haber
Kürtler ve pragmatizm