Ana SayfaGüncelKars Belediye Eşbaşkanı Alaca tahliye edilmedi

Kars Belediye Eşbaşkanı Alaca tahliye edilmedi

HABER MERKEZİ – Görevden alınıp tutuklanan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edilmedi. Davanın bir sonraki duruşması 11 Mart’ta.

Gözaltına alınıp yerine kayyum atanan ve 8 Ekim 2020’de tutuklanan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Kars 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dün yapılması gereken duruşma mahkemenin yoğunluğundan ötürü bugüne bırakıldı

Duruşmasına Alaca tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Dosyadaki mevcut deliller hakkında savunmada bulunan Alaca, yürüttükleri çalışmaların parti tüzüğüne uygun olduğunu ve suç teşkil etmediğini belirterek, illegal bir çalışma yürütmediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) haklarında suçlamada bulunan kişilerin kendilerinden önceki dönemde belediyede “yolsuzluk” yapan şahıslar olduğunu belirten Alaca, o nedenle beyanlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Duruşma 11 Mart’a ertelendi

Ardından söz alan Alaca’nın avukatları ise soruşturmadaki delil elde etme yönteminin hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Müvekkillerinin yasalara uygun işlemlerde bulunduğunu ve bu faaliyetlerinden ‘örgüt üyeliği’ suçunun çıkamayacağını belirten avukatlar, Alaca hakkında suçun unsurlarının oluşmayacağından tahliyesini talep etti.

Dosyadaki eksik evrakların tamamlanmasını isteyen mahkeme,  Alaca’nın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 11 Mart tarihine erteledi.

Alaca hakkında 15 yıla kadar hapis isteniyor. Hazırlanan iddianamede Alaca’nın bir etkinlikte halay çekmesi ve Kadın Emeği Pazarı’nı açması suç unsuru olarak gösteriliyor.




Önceki Haber
Trump 20 Ocak'taki devir teslim törenine katılmıyor
Sonraki Haber
Tuma Çelik hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi