Ana SayfaToplumsal CinsiyetPınar Gültekin’in babası: Davadan vazgeçmemi isteyen milletvekili Girgin’di

Pınar Gültekin’in babası: Davadan vazgeçmemi isteyen milletvekili Girgin’di

HABER MERKEZİ – Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, davadan vazgeçmesi için kendini arayanın Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu söyledi.

Muğla’da geçtiğimiz Temmuz ayında Cemal Metin Avcı isimli erkeğin öldürdüğü Pınar Gültekin‘in babası Sıddık Gültekin, CHP’li bir milletvekilinin “davadan vazgeç” dediği iddiasına yönelik açıklama yaptı.

Gültekin, kendisini arayan kişinin CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu söyledi.

4 Ocak’taki duruşma sonrasında açıklama yapacağını ancak yanlış haberler çıkması üzerine açıklama yapmaya mecbur kaldığını belirten Gültekin, özetle şöyle konuştu:

Bugüne kadar sessiz kaldım. Ayın 16’sında (Temmuz 2020) kızım Muğla’da diri diri yakıldı. Ayın 23’ünde telefonum çaldı. Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu söyledi. Taziye dileklerinde bulundu, bana taziye kelimesinden sonra ‘Davadan vazgeç’ dedi. ‘Kamu davası zaten devam eder. Biz senin yanındayız. Ne gerekiyorsa yapacağız’ dediler. Çünkü karşı taraf, annesi CHP’de bir ilçe başkanı olduğunu biliyorum. Aynı partideler ve söyleyeceğim kelime harfi harfine doğrudur. ‘Aksi ispat edilirse intihar ederim’ demişim. Ve ben kabul etmedim, kızınız olsa acaba siz kabul eder misiniz? Telefonu kapattım, tahminen 1,5-2 dakika sürmedi. Olayı da kapattım.

Ne olmuştu?

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, 27 Aralık 2020 tarihli yazısında, isim vermeden CHP’li bir Muğla milletvekilinin Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’i arayarak davayı geri çekmesini istediğini öne sürmüştü.

Çekirge, Cemal Metin Avcı’nın annesinin Muğla’da partinin ilçe yönetiminde bulunduğunu, olaydan sonra istifa ettiğini de yazmıştı.

Bir gün sonra ise ailenin avukatı Rezan Epözdemir, Sıddık Gültekin’in kendisine böyle bir telefon geldiğini söylediğini, WhatsApp profiline baktıklarında milletvekili olduğunu teyit ettiklerini dile getirmişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dört Muğla milletvekiliyle görüştüklerini, üçünün aileyi tanımadığını söylediğini, birinin de taziye amacıyla telefon ettiğini söylediğini aktarmıştı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de Sıddık Gültekin’i cenazenin ertesi günü aradığını ve sadece baş sağlığı dilediğini söylemişti.


Karınca, DHA, Diken



Önceki Haber
Elektrik ve doğalgaza zam
Sonraki Haber
Polis takibine takılan kamyonet devrildi: İki mülteci öldü