Ana SayfaGüncelCHP’li Bekaroğlu: Muhalefet bir araya gelmeli, şeffaf olunmalı

CHP’li Bekaroğlu: Muhalefet bir araya gelmeli, şeffaf olunmalı

HABER MERKEZİ – Temel sorunların çözülmesi için muhalefetin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bu ittifakın şeffaf olması gerektiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Bekaroğlu, Türkiye’nin yönetilemediğini ve iktidarın güç kaybettiğini söyledi.

Türkiye’nin temel sorunlarını çözmek için muhalefetin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Bekaroğlu, bunu şu sözlerle dile getirdi:

Türkiye’nin yönetilmemesinin bedeli, maliyeti giderek artıyor. Dolayısıyla iki sene daha bu ülke bu maliyete dayanamaz. Bir an evvel seçime götürmek gerekiyor Türkiye’yi. Tabii muhalefet seçimi kendine en uygun zamanda ister. İktidar da uygun zamanda ister. Şu anda seçim muhalefetin isteyeceği durumda. İktidar da seçimden kaçabildiği kadar kaçacaktır, ama maliyet artıyor. Korkarım ki Türkiye geçmiştekine benzer çok daha ağır ekonomik krizler yaşayabilir ve Cumhurbaşkanı kontrolünü kaybeder ve geçmişte olduğu gibi Devlet Bahçeli tarafından seçim ilan edilebilir. Devlet Bahçeli 2002’de ilan etmişti ya olabilir yine.

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’e konuşan CHP’li vekil, siyasi iktidarın son zamanlarda fiilen anayasal suçlar işleyerek Türkiye’de demokratik siyasal zemini ortadan kaldırdığını da savundu.

Bekaroğlu, şöyle devam etti:

Bunu tespit eden ve bu durumdan yakınan muhalefet partileri bir araya gelecek ki iktidar bloğunu bu seçimde iktidardan indirsin. Ve ne yapacaksa kendisi gelsin yapsın. Burada temel şey demokratik siyasal zemini, anayasal düzeni yeniden tesis etmektir. Yani bu ille de parlamenter, demokratik parlamenter sistemi tesis etmek anlamında değil, daha derin bir şey söylüyorum. Demokratik siyasal bir yapıyı; düşüncemizi ifade edeceğiz, serbestçe halka anlatacağız, halk serbest seçimlerle iktidara getirecek. Gerçek anlamda demokratik siyasal bir işleyişi hayata geçireceğiz. Dolayısıyla bütün bunları yapmak üzere muhalefet bir araya gelecek. Muhalefetin oluşturacağı ittifak seçime giderken vatandaşa şu vaatleri söyleyecek: Demokratik ve anayasal sistem ve ekonominin onarılması. Bu ikisini vaat etmeli.

Mehmet Bekaroğlu, muhalefetin kurması gereken ittifakın da açık yapılması görüşünde.

Bekaroğlu ayrıca, ekonomi, yargı, yönetim gibi konulardaki sorunları çözmek için muhalefetin bir program üzerinde çalıştığını belirterek daha planlı ve şeffaf yapılması gerektiğini vurguladı.

CHP’li vekil, iktidarın muhalefet üzerindeki manipülasyonunun oya yansımadığını da sözlerine ekledi.

Bekaroğlu, “Bu amiral battı hikayesinde olduğu gibi ters tepiyor. Bu İstanbul seçimlerinden bu tarafa böyle. İnsanlar artık çok fazla bu işlere inanmıyor. Tespit ettiğim bu. Ama en azından kendi tabanını konsolide etmek için bunları kullanıyorlar. Darbeyle ilgili amirallerin bildirisine yaptıkları gibi” dedi.




Önceki Haber
Lice’de askeri operasyon: Ev baskınlarında gözaltı ve darp
Sonraki Haber
İçişleri'nden kısıtlamalarla ilgili 9 soruya yanıt