Ana SayfaEkonomiOluç Elvan’a seslendi: 128 milyar dolar pandemi ile ilgili hangi kalemlerde kullanıldı?

Oluç Elvan’a seslendi: 128 milyar dolar pandemi ile ilgili hangi kalemlerde kullanıldı?

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Oluç, Merkez Bankası rezervlerinden kaybolan 128 milyar dolar ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtına tepki göstererek, “Bu paralar pandemiyle ilgili kullanılmadı. Açıkça halkı aldatıyorsunuz” dedi. Hazine Bakanı Elvan’a da seslendi: “Açıklayın Sayın Elvan. Bu 128 milyar dolar pandemi ile ilgili hangi kalemlerde kullanılmış?”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Oluç, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “128 milyar dolar nerede?” sorusuna verdiği ‘dövizlerin önemli kısmı pandemide kullanıldı’ yanıtına ilişkin, şunları söyledi:

Haftalardır soruyor muhalefet partileri. Henüz Hazine ve Maliye Bakanı istifa etmemişti soruyorduk. O günden bugüne kadar Hazine ve Maliye Bakanı değişti bizler bu soruları sormaya devam ettik. Bugüne kadar bu sorulara cevap alamamıştık. Bugün grup toplantısında şöyle bir cevap verildi: ‘Salgın bahanesi ile yeni bir finansal dalga oluşturmak isteyenlere elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadele kullanılmıştır.’ Bu cevap gerçekten bugüne kadar hiç üzerinde düşünülmemiş bir cevaptı. Eğer böyle bir cevabınız vardıysa haftalardır niye bekliyor, söylemiyorsunuz, bunu yeni icat ettiniz.

Erdoğan’a “Hangi mücadeleden bahsediyorsunuz” diye tepki gösteren Oluç, döviz rezervlerinin yanlış ekonomi politikalarından dolayı tüketildiğini belirtti.

Oluç, “Bunun pandemiyle alakası yok. Bu paralar pandemi ile ilgili kullanılmadı. Halkı aldatıyorsunuz açıkça. Esnaf kan ağlıyor. Verdiğiniz üç kuruş yardımlar ortada. İşçi emekçi, kadınlar, gençler, köylü, çiftçi kan ağlıyor. Pandemi dönemindeki yanlış ekonomi politikaları yüzünden kan ağlıyor” dedi ve ekledi:

128 milyar dolar pandemi döneminde kullanılmış öyle mi? Halk buna inanacak mı? Bu açıkça doğru olmayan beyana inanılır mı? Buradan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’a sesleniyorum. Açıklayın Sayın Elvan. Bu 128 milyar dolar pandemi ile ilgili hangi kalemlerde kullanılmış? 128 miyar doların nereye gittiğini bilmek bu halkın hakkıdır. Çünkü onların alın teriyle, emekleriyle oluşturulmuş rezervlerdir bunlar.

Oluç, şöyle devam etti:

Erdoğan, Berat Albayrak’la ilgili en büyük talihsizliği ‘damat’ sıfatı dedi. Yani aslında bu alandaki birikim ve gayreti iyiydi diye anlattı. 128 milyar dolar istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı’nın döneminde çarçur edildi, kimlere peşkeş çekildi, bilmiyoruz daha öğrenemedik bir türlü. Bakın mesele Berat Albayrak’ın damat olması değil, sizin bu ülkeyi bir aile şirketi gibi yönetiyor olmanızdır. Liyakatın ortadan kalkmış olmasıdır. Berat Albayrak sizin akrabanız olmasaydı Hazine ve Maliye bakanı olabilir miydi? Olamazdı mesele bu kadar basit. Liyakatı ortadan kaldırdınız nepotizmi kılavuz edindiniz, sorun buradan kaynaklanıyor. Buhar ettiğiniz 128 milyar dolar kimlere peşkeş çekildi bunu öğrenmek istiyoruz.

Erdoğan ne dedi?

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında “Corona virüsü salgınının hem sağlık boyutunda, hem ekonomide daha ağır hasara sebep olmasının önüne geçtiklerini” savunarak, “Kılıçdaroğlu’nun sorduğu dövizlerin önemli bölümü burada kullanılmıştır. Kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa içinde olanların oyunlarını bozduk” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, “CHP’nin itibar suikastlarıyla saldırdığı Berat Bey’in gösterdiği gayretlerin şahidiyiz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Esnaflarımıza yönelik ciro desteğinden kira yardımına kadar pek çok ilave destekte bulunduk. Tek bir vatandaşımızın kendisini sahipsiz hissetmemesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

  Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 128 milyar dolar nerede?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mahmut Alınak'a toplatılan kitabı gerekçesiyle hapis cezası
Sonraki Haber
33 dokunulmazlık fezlekesi Meclis Adalet Komisyonu’nda