Ana SayfaEğitimBoğaziçi direnişi büyüyerek sürüyor: Ne oluyor, kim ne diyor?

Boğaziçi direnişi büyüyerek sürüyor: Ne oluyor, kim ne diyor?

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektörlüğe Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasının ardından 4 Ocak’ta başlayan eylemler devam ediyor. Boğaziçi’nde başlayan eylemler ülke geneline yayılmış durumda. Pek çok kentte sokağa çıkan öğrenciler polislerce darp edilerek gözaltına alınıyor. Gözaltına alınanların büyük bir çoğunluğu serbest bırakılırken, birçok öğrenci ev hapsine alındı, bazıları ise tutuklandı. Günün öne çıkan gelişmeleri sayfamızda.

 


Boğaziçi eylemleri gerekçesiyle gözaltına beş kişi hakkında tutuklama talebi

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan altı kişiden beşi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.


Akdeniz: Boğaziçi’ne açılan yeni bölümlerin amacı Truva Atı görevi yapmak olacak

Akademisyen ve hukukçu Yaman Akdeniz, Erdoğan’ın Boğaziçi’ne İletişim ve Hukuk Fakültesi açma kararını değerlendirdi.

Akdeniz Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bu fakültelerin amacının ‘Truva Atı görevi görmek’ olacağını ifade etti.

Akdeniz devamla şunları ifade etti:

“Boğaziçi Senatosu bu fakültelerin açılması için geçmişte karar aldı mı? Senato kararı olmadan YÖK’ün kapısını çalamazsınız. Bu ancak uzun bir sürecin sonunda ortaya çıkabilirken, damdan düşmüş bir düğün hediyesine maalesef çok benziyor. Ben 4 sene Rektör yardımcılığı yaptım, hem üniversite içi süreçler yeni fakülte açmak için uzun sürer, hem de YÖK tarafı uzun sürer. Vakıf üniversitelerinde bu tip operasyonları finanse etmek bir nebze daha kolay olabilir, fakat işin yatırım maliyetini de unutmamak gerekir.”


Erdoğan Boğaziçi’ne iki yeni bölüm açtı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına dair tepkilerin sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi’ne İletişim ve Hukuk Fakültesi açılmasını da kararlaştırdı.

Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Boğaziçililerden Erdoğan’a açık mektup

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Erdoğan’ın kendilerini hedef alıp, “Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı istifa etsin de diyecekler” sözlerine karşı açık mektup yazdı. Mektupta, “Siz padişah değilsiniz, biz de tebaanız değiliz. Siz istifa edecek olsanız, Hrant Dink katledildiğinde, Soma’da 301 madenci katledildiğinde, Roboski’de 34 Kürt öldürüldüğünde istifa ederdiniz” denildi.


Ankara’da gözaltına alınan 30 kişi serbest

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’nin, Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör atanmasıyla başlayan protestolara destek amacıyla dün Çankaya Belediyesi önünde yapmak istediği eyleme müdahale eden polis 30 kişiyi gözaltına almıştı.

Darp edilerek gözaltına alınıp, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp, haklarında “Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet etmek” iddiasıyla işlem başlatılan kişiler, 5 saat boyunca avukatlarıyla görüştürülmedi.

Gözaltına alınanların ifadeleri de yine avukatları emniyetin kapısında beklemesine rağmen “avukatlarınız gelmedi” denilerek avukatsız alınmaya çalışıldı.

Avukatların durumu sosyal medyadan duyurması üzerine ile müvekkilleriyle görüşmelerine izin verildi.

İfadeleri alınan 30 kişi, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.




Önceki Haber
Boğaziçililerden Erdoğan'a açık mektup: Siz padişah, biz de tebaanız değiliz
Sonraki Haber
Evli olduğu Süreyya'yı öldüren Mehmet Büyük tutuklandı