Ana SayfaEkolojiDersim’de 12 yaban keçisi ölü bulundu

Dersim’de 12 yaban keçisi ölü bulundu

HABER MERKEZİ – Dersim Mazgirt’e bağlı Yukarı Oymuca köyünde 12 yaban keçisi ölü olarak bulundu. Konuyla ilgili suç duyusunda bulunulacağı belirtilirken, can kaybının daha fazla olabileceğinden endişe ediliyor.

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Yukarı Oymuca köyünde 12 yaban keçisi ölü olarak bulundu.

Avukat Barış Yıldırım, yaban keçilerinin ölü bulunduğunu Twitter üzerinden duyurarak, keçilerin ölümüne ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İlimizde toplu şekilde yaban keçisi ölümleri yaşanmaya devam ediyor. Yer Mazgirt Yukarı Oyumca köyü. Bugün 12 Yaban Keçisi ölü olarak bulundu. Yarın suç duyurusunda bulunacağız. Daha önce Mazgirt Çanakçı Köyü’nde de toplu Yaban Keçisi ölümlerine rastlanmıştı. Suç duyurusunda bulunmuştuk.

Fotoğraf: Avukat Barış Yıldırım

Konuya ilişkin bianet’e konuşan Yıldırım, dağ keçilerinin yüksekte yaşadığı için sayının daha da artabileceğinden endişelendiklerini söyledi.

5 Ocak’ta da Mazgirt’e bağlı Çanakçı köyü yakınlarında sekiz yaban keçisinin cansız bedeni bulunmuş, hayvanların bedeninde yara izine rastlanmamıştı.

Sekiz keçiden alınan doku örneklerinde yapılan incelemelerde ölümcül olduğu değerlendirilen bir parazit tespit edildiği kaydedilmişti.

Yine Temmuz 2020’de Tarım ve Orman Bakanlığı, Dersim’de 17 dağ keçisini avlatmak için ihale açmış, gelen tepkiler üzerine ihale iptal edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trabzon'da orman yangını
Sonraki Haber
Meteoroloji’den yedi il için ‘zirai don’ uyarısı