Ana SayfaGüncel2 yıla kadar hapsi isteniyordu: İmamoğlu’na para cezası

2 yıla kadar hapsi isteniyordu: İmamoğlu’na para cezası

HABER MERKEZİ – Eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapsi istenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 7080 TL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, İmamoğlu’na 7080 TL para cezası verdi.

Böylece İmamoğlu, Yavuz’a 354 gün boyunca 20 TL ödeyecek.

Bir önceki duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcılık ise İmamoğlu hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesinde Karadeniz’de mitingler düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 5 Haziran günü İstanbul’a dönüş için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda ekibiyle VIP kapısından geçerken yaşadığı tartışma sırasında dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği öne sürülüyordu.

Karara ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan İmamoğlu, “Tanıklarımız dinlenmedi, sunduğumuz bilirkişi raporları dikkate alınmadı, hukuk ilkeleri ve içtihatlar hiçe sayıldı. Bağımsız yargının nasıl büyük bir ihtiyaç olduğu gerçeğini sanık olarak görüp yaşamak sırası bugün bendeydi. Hepsi geçer, adalet ve hukuk er geç üstün gelir” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Soner Bali 15 yaşındaki kız kardeşi Yağmur'u öldürdü
Sonraki Haber
Akşener'den Erdoğan'a: Damadın da hemen her ay paket açıklıyordu, sonunda paket oldu