Ana SayfaGüncelAnkara’da HES kodu zorunluluğu

Ankara’da HES kodu zorunluluğu

HABER MERKEZİ – Ankara’da berber, kuaför, kahvehane, nikah, tiyatro ve spor salonları gibi yerlere girişte HES kodu zorunluluğu getirildi.

Ankara’da, Vali Vasip Şahin başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kentte Covid-19 ile mücadelede yeni kararlar aldı.

Buna göre;

  • Yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlar için Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanması zorunlu olacak. Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilecekler.
  • Terminal ve gar binalarında bulunan yeme-içme yerleri, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde yer alan tedbirlere uymak kaydıyla işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet gösterebilecekler.
  • Tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirilecek.
  • Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarıyla yapılacak seyahatlerde bilet satış işlemleri sırasında ve  yolcu taşımacılığı yapılan araçlara yolcu alınması esnasında, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına – tüm konaklama tesislerine – alışveriş merkezlerine – yeme-içme yerlerine – halı saha tesislerine ve yüzme havuzu vb. tesislere girişte HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu devam edecek.

B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi

  • B1: Otobüs ile uluslararası ve yurtiçi tarifeli yolcu taşımacılığı,
  • B2: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi tarifesiz yolcu taşımacılığı,
  • D1: Otobüs ile yurtiçi tarifeli yolcu taşımacılığı,
  • D2: Otobüs ile yurtiçi tarifesiz yolcu taşımacılığı,
  • D4: Otobüsle 100 km. kadar şehirlerarası ve il içi yolcu taşımacılığı.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır Edebiyat Evi’nin Mart programı belli oldu
Sonraki Haber
HDP, Almanya AB Bakanı Roth ile görüştü