Ana SayfaGüncelKarlov suikasti: Beş sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Karlov suikasti: Beş sanığa ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Rusya’nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin davada üç sanık ikişer kez, iki sanık ise birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Rusya’nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmesine ilişkin 28 sanıklı davada karar açıklandı.

Suikastı gerçekleştiren Mevlüt Mert Altıntaş’ın “örgüt abisi” sanık Şahin Söğüt ile suikast talimatını Altıntaş’a ilettiği belirtilen sanık Salih Yılmaz ve Ahmet Kılınçarslan, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ile Karlov’u “terör amaçlı kasten öldürme” suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

‘FETÖ’nün mahrem istihbarat yapılanmasında görevli olduğu’ belirtilen sanık Hüseyin Kötüce ile Karlov’la ilgili örgüte bilgi sızdırdığı belirtilen eski istihbaratçı Vehbi Kürşad Akalın ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezası aldı.

Mahkeme, sanıklar Hasan Tunç, Sercan Başer, Ufuk Gül’ü ‘FETÖ üyeliği’ suçundan yedi yıl altışar ay, Ayşe Söğüt ve Kaan Bülbül’ü aynı suçtan dokuzar yıl, Hayreddin Aydınbaş ve Ramazan Yücel’i ise 10 yıl altışar ay hapisle cezalandırdı.

Öte yandan aralarında Fetullah Gülen ve Emrullah Uslu’nun da bulunduğu firari dokuz sanığın dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

Ne olmuştu

Andrey Karlov, 19 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da resim sergisi açılışı sırasında sırtından vurularak öldürülmüştü.

Karlov’u öldürenin kimliği 1994 doğumlu, iki buçuk yıllık polis, Ankara’da çevik kuvvette görevli Mevlüt Mert Altıntaş olarak açıklanmıştı.

Altıntaş polisler ile girdiği çatışmada öldürülmüştü.




Önceki Haber
TJA aktivisti Beritan Önen tutuklandı
Sonraki Haber
YÖKDİL sonuçları açıklandı