Ana SayfaGüncelAYM raportörünün görüşü: HDP iddianamesinde eksikler var

AYM raportörünün görüşü: HDP iddianamesinde eksikler var

HABER MERKEZİ – AYM raportörü, Yargıtay Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılmasını talep ettiği iddianamesinde eksiklikler bulunduğu görüşünü bildirdi. Raportör, eksikliklerin giderilebilmesi için ‘iddianame iade edilebilir ya da dava sürecinde eksik belgeler tamamlanabilir’ değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılmasına yönelik hazırlanan iddianameyle ilgili görevlendirdiği raportör, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başvurusunda eksiklik tespit etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılmasını talep ettiği iddianamesini inceleyen raportör, ilk incelemeye ilişkin raporunu tamamlayarak AYM heyetine sundu.

Raporda kimi kişilerin kimlik bilgileri ile partideki görevlerine ilişkin eksiklikler sıralandı.

Raportör, eksikliklerin tamamlanması için başvurunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade edilmesi ya da iddianamenin kabul edilerek, eksikliklerin tamamlanması için süre verilmesi yönünde görüş bildirildi.

AYM üyeleri, yarın (31 Mart) kapatma başvurusuna ilişkin ilk incelemesini yarın yapacak.

Yüksek mahkeme iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek.

HDP’den demokrasi güçlerine ‘net tavır alın’ çağrısı

AYM’nin kararı öncesinde ise HDP Parti Meclisi (PM) toplanarak, kapatma davası açılması halinde izlenecek yol haritası ve stratejiyi ele aldı.

HDP PM sonuç bildirgesinde, partinin sonuna kadar savunulacağı, kapatma hamlesinin, halkların ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile boşa çıkarılacağı vurgulandı.

Bildirgede, “Parti Meclisimiz, kapatma davası karşısında, partimizin kilit rolünü ve iradesini koruyup büyütecek, bütün hukuki ve siyasi meşru mücadele seçeneklerini uygulamak üzere Eş Genel Başkanlarımızı ve Merkez Yürütme Kurulumuzu yetkilendirmiştir” denildi.

HDP, tüm demokrasi güçleri ve demokratik muhalefeti de ‘net tavır almaya’ davet etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Buldan: Kapatma kararını 31 Mart seçiminde verdiler, 23 Haziran'da da planladılar
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.