Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da sinema salonlarının açılma tarihi ertelendi

Diyarbakır’da sinema salonlarının açılma tarihi ertelendi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da Covid-19 pandemisi nedeniyle sinema salonları için alınan kapanma kararı, 12 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Covid-19 kapsamında alınacak yeni tedbirler için toplanan Diyarbakır İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu,  sinema salonları için karar aldı.

Salgınla mücadele tedbirleri kapsamında 25 Şubat’ta sinema salonlarının faaliyetlerinin 1 Nisan tarihine kadar durdurulmasının kararlaştırıldığı hatırlatılan kurul kararında, kapanma kararının 12 Mayıs’a kadar uzatıldığı belirtildi.

Gelinen aşamada İç İşleri Bakanlığının 30.03.2021 tarihli ve 5676 sayılı Genelgesi doğrultusunda gerek sektörün bu yöndeki talebi gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 12 Mayıs 2021 tarihine kadar ara verilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün (29 Mart) paylaştığı 20-26 Mart arası Covid-19 risk haritasına göre Diyarbakır ‘orta riskli’ (sarı) iller arasında bulunuyor.


  Erdoğan yeni Covid-19 kararlarını açıkladı
  İçişleri Bakanlığı’ndan Covid-19 genelgesi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Üç kızına sistematik cinsel istismarda bulunan Salih Dayan serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Fatma Altınmakas davası: 'Cinayet ailenin emriyle işlendi'