Ana SayfaGüncelBoğaziçi direnişi: Tutuklu üç öğrenciye tahliye

Boğaziçi direnişi: Tutuklu üç öğrenciye tahliye

HABER MERKEZİ – Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi eyleminde gözaltına alınan üç öğrenci tahliye edildi, iki öğrencinin de ev hapsi kararları kaldırıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla 2 Şubat’ta Kadıköy’de eylem düzenlemişti.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla düzenlenmek istenen eyleme Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra pek çok siyasi parti, sendika ve kitle örgütü de katılarak destek vermişti.

Eyleme izin vermeyen polisin müdahalesinde, gözaltına alınanlardan dördü tutuklanmıştı.

Söz konusu eyleme katılan dördü tutuklu yedi kişi hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlanmıştı. İddianamede dördü tutuklu yedi kişi hakkında altı ay ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları istenmişti.
İddianamenin kabulü ile  tutuklanan Necmettin Erdem, Akın Karakuş ve Koral Hacıbeyoğlu tahliye edildi. Recep Acar ve Yunus Emre Karaca’nın da ev hapsi kararları kaldırıldı.

Aynı davada yargılanan Ömer Şengel ise başka bir dosyadan tutuklu yargılanması sebebiyle tutukluluğunun devamına karar verildi.

Kadıköy eyleminden dolayı yargılanan öğrencilerin duruşması 20 Ekim 2021’de İstanbul Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Boğaziçi direnişine katılan üç öğrenci halen tutuklu

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne kurum dışından bir isim olan Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor.

Üç ayı aşkındır devam eden protestolar esnasında bugüne kadar yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken, 11’i tutuklanmış, birçoğu da ev hapsine alınmıştı.

12 Şubat’ta Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal’ın, 5 Mart günü Murat Can Demirci, 17 Mart’ta Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş’ın, 22 Mart’ta ise Necmettin Erdem, Akın Karakuş ve Koral Hacıbeyoğlu’nun serbest bırakılmasıyla tutuklu öğrencilerin sayısı üçe düştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mithat Sancar’a Newroz soruşturması  
Sonraki Haber
Gergerlioğlu için AYM’ye başvurulacak