Ana SayfaManşet‘Ritme uygun zıpladıkları’ için gözaltına alınan kadınlar adli kontrolle serbest

‘Ritme uygun zıpladıkları’ için gözaltına alınan kadınlar adli kontrolle serbest

HABER MERKEZİ – 19. İstanbul Feminist Gece Yürüyüşü’ne katıldıkları gerekçesiyle evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan biri 18 yaş altı olmak üzere 13 kadın ile haklarında gözaltı kararı çıkarılan beş kadın, Çağlayan Adliyesi’nde savcılığa ifade verdi. Kadınlardan 13’ü yurt dışı çıkış yasağı, dördü ise imza ve yurt dışı çıkış yasağı verilerek serbest bırakıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Taksim’de yapılan 19’uncu İstanbul Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan biri 18 yaş altı olmak üzere 18 kadın hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Yürüyüş sırasında “’Tayyip kaç kaç kaç kadınlar geliyor’ ve ‘Zıpla zıpla zıplayamayan Tayyiptir’ şeklinde atılan sloganların ritmine göre hareket ettikleri” gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlaması yöneltilen kadınlardan 13’ü, gece yarası evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde geceyi geçiren kadınlardan 12’si, bu sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

12 kadının savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanırken, haklarında gözaltı kararı olan ancak adreslerinde olmayan beş kadın da adliyeye gelerek savcıya ifade verdi.

Savcılık, kadınlardan dördüne hem imza atma hem yurt dışı çıkış yasağı, diğerlerine ise sadece yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Hakimlik 13 kadın hakkında yurt dışı çıkış yasağı, dört kadın hakkında ise imza ve yurt dışı çıkış yasağı vererek serbest bıraktı.

18 yaş altı genç kadın ‘adli kontrol’ ile serbest

Diğer yandan gözaltına alınan 18 yaş altı Berfin Polat, çocuk savcısı tarafından ifadesi alındı ve ‘adli kontrol’ talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, müvekkilleri hakkında ayda bir imza atma şeklinde adli kontrol kararı verilerek, Polat’ın serbest bırakıldığını duyurdu.

  Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan kadınlara gözaltı



Önceki Haber
Koca'ya göre 'salgın kabusu 2021'de sürmeyecek'
Sonraki Haber
Şenyaşar ailesinin nöbeti üçüncü gününde: Hastane kayıtlarını neden ortaya çıkarmıyorlar?