Ana SayfaManşetErkekler Şubat’ta en az 33 kadını öldürdü, 14 kadının ölümü şüpheli

Erkekler Şubat’ta en az 33 kadını öldürdü, 14 kadının ölümü şüpheli

HABER MERKEZİ – Erkekler Şubat ayında en az 33 kadını öldürdü, 14 kadının ölümü ise şüpheli olarak basına yansıdı. bianet’in erkek şiddeti çetelesine göre 12 kadın da cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

bianet, yerel ve ulusal gazeteler, haber siteleri ve ajanslardan derlediği haberlere göre hazırladığı Şubat ayı erkek şiddeti çetelesini açıkladı.

Erkekler, Şubat’ta en az 33 kadını öldürdü, en az 14 kadının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçti.

Kadınlardan 20’si evli olduğu, boşandığı, birlikte olduğu erkekler tarafından öldürüldü. Yedi kadını, torunu, abisi ve oğlu gibi aile üyesi erkekler, bir kadını evine giren üç hırsız, bir kadını akrabası, bir kadını evli olduğu eski ortağı, esnaf bir kadını da müşterisi öldürdü.

İki kadını öldüren erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, 14 kadını ev içinde, 10 kadını otel, sokak, araba ve ormanlık alan gibi yerlerde öldürdü. Erkeklerin dokuz kadını nerede öldürdüğü bilgisine ise ulaşılamadı.

Şubat’ta 17 kadın ateşli silahlarla, 11 kadın bıçak, balta gibi kesici aletlerle, üç kadın boğularak öldürüldü. Erkekler, bir kadının başına dambılla vurarak, bir kadını da darp ederek öldürdü.

Erkekler, bu ay en az bir çocuğu öldürdü. Çocuğu babasının eski ortağı öldürdü. Hatay’da bir çocuğun ölümü basına şüpheli olarak yansıdı.

Cinsel saldırı

Bu ay erkekler en az 12 kadını cinsel saldırıya maruz bıraktı. En az dokuz kadına cinsel tacizde bulundu.

Sekiz kadın tanımadığı erkekler, bir kadın yöneticisi, bir kadın babası, bir kadın da polis tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Cinsel istismar

Şubat 2021’de erkekler en az dokuz kadını taciz etti, en az dört çocuğa cinsel istismarda bulundu.

Yine erkekler, Şubat’ta en az 57 kadına şiddet uyguladı.

Şubat 2021’de erkekler, en az 104 kadını fuhuşa zorladı. Kadınlardan 43’ü başka ülkelerin vatandaşlarıydı.

Şubat ayında öldürülen kadınların isimleri şöyle:

Ayşe Nazlı Kınacı, Birgül Y., Canan A., El Mohammed, Emel Tokkal, Feride T., Gamze Kaçar B., Gonca A., Güler Kaya, Gülistan Ş., Gülsüm B., Hacer Ç., Hanife Y., Hatice H., Hatice T., İkram K., Kader Balcı, Karanfil Ö., Melek G., Meral Şen, Meryem Güneş, Mihrican E., Nergiz S., Nur Cemil H., Pınar Can, Raziye Ö., Saime Ü., Samira Lkhadır, Saniye Kaçar, Semiha Peker, Sibel A., Şule Yıldırım, Zeynep I.


Erkek şiddeti çetelesinin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'de güvenlik tehdidi Kongre oturumunu erteletti
Sonraki Haber
Katılmadığı eylemden fezleke hazırlandı