Ana SayfaGüncelGazeteci ve akademisyen Ölmez Türkiye’ye iade edilmek isteniyor

Gazeteci ve akademisyen Ölmez Türkiye’ye iade edilmek isteniyor

HABER MERKEZİ – Kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle yurt dışına çıkan ve Sırbistan’a geçmeye çalışırken Kuzey Makedonya’da gözaltına alınan gazeteci ve akademisyen Hazım Ölmez’in Türkiye’ye iade edilme riski bulunuyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 2011 yılında bir basın açıklamasını gazeteci olarak takip ettiği sırada polisin biber gazıyla müdahalesine tepki gösterdiği için yargılandığı davada “örgüt üyeliği” iddiasıyla 5 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Hazım Ölmez, cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra Türkiye’yi terk ederek Yunanistan’a gitti.

Daha sonra Sırbistan’a geçmeye çalışan Ölmez’in Kuzey Makedonya’da gözaltına alındığı öğrenildi.

Kuzey Makedonya polisi tarafından gözaltı merkezinde tutulan Hazım Ölmez’in, Türkiye’ye iade edileceği belirtiliyor.

Ölmez, o yıllarda aynı zamanda araştırma görevlisi olduğu Muş Alparslan Üniversitesi’nden de uzaklaştırılmıştı.

Tutulduğu gözaltı merkezinden ailesine telefon aracılığıyla ulaşan Hazım Ölmez, yetkililerin kendisini Türkiye’ye teslim edeceğini aktardı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Hazım Ölmez’in kardeşi Murat Ölmez, ağabeyine uzun bir süredir ulaşamadıklarını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün bizi aradı. Makedonya’da gözaltında olduğunu ve Türkiye’ye iade edileceğini belirtti. Abimin kesinleşmiş hapis cezası var. Kendisi gazetecilik yaptığı esnada hakkında dava açılmıştı. Üniversitedeki görevinden atılarak cezaevine konuldu. Abim bir süre cezaevinde kaldı. Ancak Cizre’deki sokağa çıkma yasağından sonra hakkında yeni davalar açıldı. En son sosyal medya üzerinden bazı sayfalar onu hedef gösterip ölümle tehdit etmişti. Aile olarak endişeliyiz. Abimin Türkiye’ye teslim edilmesini istemiyoruz.

Kuzey Makedonya’da gözaltında olan Ölmez’in, her an Türkiye’ye gönderilme riski bulunuyor.




Önceki Haber
Anayasa Mahkemesi Gergerlioğlu başvurusunu reddetti
Sonraki Haber
İklim krizi: Yaz mevsimi giderek uzuyor