Ana SayfaDünyaİsrail askerleri yaban enginarı toplayan Filistinli çocukları gözaltına aldı

İsrail askerleri yaban enginarı toplayan Filistinli çocukları gözaltına aldı

HABER MERKEZİ – İsrail askerlerinin Batı Şeria’daki El Halil kenti yakınlarındaki kırsal alanda yaban enginarı toplayan beş Filistinli çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail askerleri Batı Şeria’daki El Halil kenti yakınlarında Mesafer Yatta kırsalında yaban enginarı toplayan beş Filistinli çocuğu gözaltına aldı.

Euronews’in aktardığına göre insan hakları grubu B’Tselem, ağır silahlı İsrail askerlerinin yaşları 8 ile 13 arasında değişen çocukları sürüklerken gösteren videoyu yayınladı.

B’Tselem sözcüsü Amit Gilutz, “Bu, İsrail yetkililerinin ve sahadaki güçlerinin, ne kadar küçük veya savunmasız olursa olsun Filistinlilerin haklarını, kesinlikle göz ardı etmesinin bir başka örneğidir” dedi.

Çocukların yaklaşık beş saat gözaltında tutulup bırakıldıklarını söyleyen insan hakları avukatı Gaby Lasky de, yaşları 12 ve 13 olan çocukların gelecek hafta sorgulanmak şartıyla serbest bırakıldığını belirtti.

Bu arada İsrail ordusundan yağılan açıklamada ise “bir evin özel mülküne sızan bir dizi şüphelinin” gözaltına alındığı, ardından çocukların ebeveynlerine teslim edildiği ileri sürüldü.




Önceki Haber
Dilop dergisinin yeni sayısında anadilsizlik ve asimilasyon var
Sonraki Haber
Trans kadın Miraş Güneş evinde öldürülmüş halde bulundu