Ana SayfaGüncelKoca’dan ‘lebaleb kongre’ eleştirilerine yanıt

Koca’dan ‘lebaleb kongre’ eleştirilerine yanıt

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 tedbirlerinin ihlal edildiği AKP kongreleriyle ilgili bir soruya, “Kalabalık ortamda bulaşıyor. Bu bilgilendirmemizde bir değişiklik yok. Dolayısıyla herkes üzerine düşeni yapmalı” yanıtını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsü salgını sürecinde kalabalık şekilde düzenlen ve kamuoyunda tepkiye neden olan AKP kongreleri hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koca’ya göre “bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok”.

Bakan Koca, sözlerinin devamında ise “Kapalı ortamlarda bulaştığını biliyoruz. Kalabalık ortamlarda bulaştığını biliyoruz. Yakın temasta bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirmede bir değişiklik söz konusu değil. Dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğu yapması gerektiği kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık hikayesi çıkarmanın doğru olmadığı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

‘Mutasyon oranı yüzde 75’

DW Türkçe’nin aktardığına göre salgının gidişatıyla ilgili ise mustasyonlu virüs konusunda uyarıda bulunan Koca, şunları söyledi:

Mutasyon her geçen gün artıyor. Mutasyonun Türkiye’deki oranı şu anda yüzde 75’lere ulaştı. Varolan virüsün yerini ağrılıklı olarak her geçen gün İngiliz varyantı almaya başladı. Bu varyantın özelliği çok bulaştırıcı olmasıdır… Bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor.

Öte yandan Koca, BioNTec-Pfizer aşısının yapılmasına önümüzdeki birkaç günde başlanacağını belirterek, “BioNTec-Pfizer aşısının şu an Türkiye’ye gelen doz miktarı 2 milyon 800 bin oldu. Bir hafta on gün içinde de 4,5 milyona tamamlanmış olacak” dedi.

Bakan, BioNTec-Pfizer aşısı olmak istemeyenlerin Sinovac aşısını tercih edebileceğini de ifade etti.

Bir gazetecinin Ramazan’da alınan tedbirleri hatırlatarak Teravih namazlarının kılınıp kılınmayacağına ilişkin soruna ise Koca, “Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM raportörünün görüşü: HDP iddianamesinde eksikler var
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.