Ana SayfaToplumsal CinsiyetTrans kadın Miraş Güneş cinayetinde üç tutuklama

Trans kadın Miraş Güneş cinayetinde üç tutuklama

HABER MERKEZİ – İzmir Bornova’da, evinde öldürülmüş halde bulunan Miraş Güneş cinayetiyle ilgili gözaltına alınan dört kişiden üçü tutuklandı.

İzmir’in Bornova ilçesinde, bir süredir kendisine ulaşılamadığı için yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu trans kadın Miraş Güneş, 13 Mart’ta evinde ölü bulunmuştu.

Battaniyeye sarılı halde cesedi bulunan trans kadının başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlenmişti.

Cinayet ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan S.G, M.İ, T.T. ve L.Y.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen dört kişiden S.G, M.İ ve T.T. tutuklanırken, L.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, Miraş Güneş cinayetinin ardından nefret cinayeti faillerinin cezalandırılması, her türlü transfobik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi için dayanışma çağrısında bulunmuştu:

Tüm üzüntü ve öfkemizle tekrar haykırıyoruz: Trans kadınlara yönelik gerçekleşen tüm saldırıların failleri ceza almalıdır! Miraş Güneş’i katleden failler etkin soruşturma yürütülerek bulunmalı ve nefret saikiyle işlediği cinayet için en üst sınırdan ceza almalıdır!

Transmizojenik, heteroseksist ve cinsiyetçi erkek iktidarın kutuplaşma yaratarak hedef haline getirdiği ve siyasal rant elde etmeye çalıştığı bu nefret dolu siyasete ve bu iklimden güç alan faillere karşı herkesi koşulsuz olarak trans kadınlara yönelik nefret suçu ve nefret cinayetlerinin takipçisi olarak ses çıkarmaya, faillerin cezalandırılması ve her türlü transfobik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesine karşı dayanışmaya çağırıyoruz!




Önceki Haber
Erdoğan: Mısır halkı bizimle ters düşmez
Sonraki Haber
Hakkari’de eylem ve etkinlik yasağı bir kez daha uzatıldı