Ana SayfaKültür-SanatZorunlu askerlik yapan bir geyin hikayesi: ‘Moffie’

Zorunlu askerlik yapan bir geyin hikayesi: ‘Moffie’

HABER MERKEZİ – Oliver Hermanus imzalı “Moffie”den fragman yayımlandı. Film, 1980’lerin Apartheid rejimi atlındaki Güney Afrika’sında zorunlu askerlik yapan bir geyi konu alıyor.

Güney Afrikalı yönetmen Oliver Hermanus’ın dördüncü filmi olan Moffie, 9 Nisan’da dijital platformlarda izleyiciyle buluşacak.

Irkçılık, militarizm ve homofobiye verdiği cevap ile beğeni toplayan Moffie‘den fragman geldi.

FilmLoverss’ta yer alan habere göre fragmanı paylaşılan film, André-Carl van der Merwe tarafından kaleme alınan aynı isimli kitaptan uyarlandı.

1980’lerin Apartheid rejimi atlındaki Güney Afrika’sında zorunlu askerlik yapan genç bir geyi konu alan film, ordu içindeki homofobinin sebep olduğu psikolojik şiddeti ekranlara taşıyor.

1981 yılında geçen filmde “Moffie” olmak ‘feminen ve zayıf olmak’ olarak tanımlanırken, aynı zamanda da yasa dışı olarak görülüyor.

16 yaşını geçen erkeklerin zorla silah altına alındığı ülkede, Nicholas Van der Swart da askere gitmek zorunda kalıyor. Apartheid rejimini koruma anlayışını yerleştirmek için yapılan bu uygulamaya katılmak zorunda kalan Nicholas, birlikteki diğer askerlerin acımasız davranışlarına rağmen hayatta kalmaya çalışıyor. Bu esnada Nicholas ile bir asker arkadaşı arasında duygusal bir yakınlaşma başlıyor.

Jack Sidey’in senaryosunu kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda ise Kai Luke Brummer, Barbara-Marié Immelman, Michael Kirch ve Remano De Beer bulunuyor.

Filmden yayımlanan fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.




Önceki Haber
14 Mart Adıge Dili Günü kutlu olsun
Sonraki Haber
6'ncı gün: Emine Şenyaşar'ın 'adalet nöbeti' sürüyor