Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Halk Ekmek tepkisi: Hayretler içerisindeyim

Kılıçdaroğlu’ndan Halk Ekmek tepkisi: Hayretler içerisindeyim

HABER MERKEZİ – İstanbul Ümraniye’de Halk Ekmek büfelerinin kaldırılmasına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayretler içerisindeyim… Bir dilim ekmeğe savaş açtılar. Tam bir ibret tablosu ama bunları aşacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında iktidara eleştiriler getirdi.

Konuşmasına İstanbul Ümraniye’de Halk Ekmek büfelerinin kaldırılmasına değinerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye böyle bir tabloyla hiç karşılaşmamıştı. Hayretler içerisindeyim. Senin sevinmen lazım, yer tahsis etmen lazım. Engel oluyorlar. Bir dilim ekmeğe savaş açtılar. Tam bir ibret tablosu ama bunları aşacağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da AKP’li belediyelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Halk Ekmek büfelerine yönelik müdahaleleri devam ediyor. Üsküdar’ın ardından Ümraniye’de de Halk Ekmek büfesinin kurulması engellenmişti.

İBB, Ümraniye Belediyesi’nin tüm engelleme çabalarına rağmen büfeyi planlanan noktaya yerleştirmişti.

‘Tam kapanma’

CHP lideri ayrıca, hükümetin 18 günlük ‘tam kapanma’ kararına ilişkin “3 hafta tam kapanmaya gidiyorlar. Ama yeterli mi? Gündelikçiler var, nasıl geçinecekler? Bir sosyal programı (Recep Tayyip) Erdoğan’ın açıklamasını bekliyoruz. Doğru, insanların hayatı her şeyin üzerindedir ama o insanların beslenmeye, yaşamaya ihtiyacı var. İcra takiplerinin tamamının durdurulması lazım. Siz getirin biz destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Biden’ın ‘soykırım’ açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan’da yaptığı açıklamada ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesi kullanmasına ilişkin ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Biden’ın ‘soykırım’ sözcüğünü kullanmasının doğru olmadığını, bu işin tarihçilerin görevi olması gerektiğini anlattım. Parti sözcümüz aynı şekilde bizim söylediklerimize vurgu yaptı. Biden açıklama yaptı ve soykırım sözcüğünü iki kez kullandı. Bu Türkiye açısından çok büyük bir talihsizlik. Bugüne kadar pek çok iktidar geldi gitti, ama hiçbir ABD Başkanı 1915 olaylarını bir soykırım olarak tanımlamadı.

Erdoğan 3 gün sustu. Erdoğan konuştu ama kedi gibi bir miyavlama sesi geldi. Kendi ülkesinin çıkarlarını savunmaktan aciz olan bir kişiyle karşı karşıyayız, Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Neden şimdi ‘soykırım’ olarak tanımlandı? Biden’a kızmaya gerek yok, o kendi iç politikasının gereğini yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikası nedir? Dış politikada iktidar muhalefet ayrımı yoktu, Türkiye’nin çıkarları birlikte savunulur.

“Dış politika sıradan bir politika değildir” diyen Kılıçdaroğlu, “Dış politika ile iç politika çok farklıdır. Kavga edebiliriz, farklı görüşlerimiz olabilir ama üç gün sonra barışırız. Dış politikada yaptığınız bir hata toplumların belleğinde yerleşir ve kalır. En tipik örneği Cezayir’dir, BM’de biz ret oyu verdik. Aradan yıllar geçti, Özal Cezayir’e gittiğinde halktan özür diledi. Bunlar dünyadan bihaberler” diye belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, dış politika eleştirilerinde “İhvan endeksli dış politikayı Türkiye’ye getirdi. Mazlumlara, İslam dünyasına örnek olan, Milli Kurtuluş Savaşı veren biziz, dış politikanı İhvan endeksli yapıyorsun. Dışişleri Bakanlığı’nın bürokratlarını aşağıladılar. Dışişleri Bakanlığı bürokrasisini tamamen devre dışı bıraktılar” ifadelerini de kullandı.




Önceki Haber
Brezilya'dan Rusya'nın Sputnik V aşısına ret
Sonraki Haber
Sevginur'u ağır yaralayıp, cinsel saldırıda bulunan Müslüm Aktaş'a 75 yıl ceza talebi