Ana SayfaToplumsal CinsiyetDilara Kandak cinayeti: Ağırlaştırılmış müebbet verilen Ahmet Yorulmaz’a istinaftan beraat

Dilara Kandak cinayeti: Ağırlaştırılmış müebbet verilen Ahmet Yorulmaz’a istinaftan beraat

HABER MERKEZİ – Antalya’da bir tarlada yarı gömülü halde cenazesi bulunan Dilara Kandak’ı öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Yorulmaz isimli erkek, istinaf mahkemesi tarafından beraat ettirildi.

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde kaybolan Dilara Kandak’ın cenazesi 4 Mart 2020’de bir tarlada yarı gömülü halde bulunmuştu.

Yapılan otopside boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan Dilara’nın vücudunda bulunan sperm örneklerinin, bir süre önce boşandığı Ahmet Yorulmaz’a ait olduğu ortaya çıktı.

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklanan Yorulmaz hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan da 12 yıl hapis cezası verildi. Cezada indirime de gidilmedi.

Yorulmaz’ın avukatı Nihan Kanat, kararı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne (istinaf) taşıdı.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde dördüncü duruşması yapılan davada karar çıktı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Yorulmaz’ın, Dilara’ya yönelik cinsel saldırı gerçekleştirdiğine ve bu suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için öldürme suçunu işlediğine dair cezalandırılmasına yeterli kesin, objektif, her türlü şüpheden uzak somut delil bulunmadığını iddia etti.

Savcı mütalaasının devamında, “İlk derece mahkemesi hükümlerinin bu yönüyle hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu dosya kapsamında anlaşılmakla, sanık hakkında verilen hükümlerin kaldırılmasına ve sanığın beraatına karar verilmesi talep ve mütalaa olunur” ifadelerini kullandı.

Verdiği aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan verilen 12 yıl hapis cezasını kaldırarak, sanığın beraatine hükmetti.

Yorulmaz’ın avukatı Kanat duruşma sonrası yaptığı açıklamada, mahkemenin Dilara Kandak’ın öldürülmesi ve cinsel saldırı eylemlerini gerçekleştiren fail ya da faillerin tespiti amacıyla Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiğini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
SGDF'li öğrencilerin davasında iki tahliye
Sonraki Haber
Gözaltına alınan gazeteci Beritan Canözer serbest