Ana SayfaDünyaİtalya Başbakanı, Erdoğan için ‘diktatör’ dedi

İtalya Başbakanı, Erdoğan için ‘diktatör’ dedi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da ağırladığı Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen’e yer gösterilmeyerek bir süre ayakta bırakılmasıyla ilgili konuşan İtalya Başbakanı Draghi, “Bunlar hakkında birisi açık konuşmalı. Ne iseler onu söyleyelim , diktatörler…” ifadesini kullandı. Draghi’nin bu açıklamasının ardından İtalya’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ‘diktatör’ ifadesini kullandı.

Euronews’in haberine göre Erdoğan’ın Ankara’da ağırladığı Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e yer gösterilmeyerek bir süre ayakta bırakılmasıyla ilgili konuşan Draghi, şunları söyledi:

Erdoğan’ın Komisyon Başkanı Von der Leyen’e yönelik tavrını kesinlikle doğru bulmuyorum. Uygun bir davranış olmadığını düşünüyorum ve Von der Leyen’in maruz kaldığı aşağılamaya çok üzüldüm. Bunlar hakkında birisi açık konuşmalı. Ne iseler onu söyleyelim , diktatörler…

Dışişleri’nden tepki

Draghi’nin bu açıklamasının ardından İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Atanmış İtalya Başbakanı Draghi’nin kabul edilemez popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, 6 Nisan günü Türkiye’yi ziyaret ederek, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

Von der Leyen ile Michel’in Ankara’da Erdoğan ile görüşme yapacakları salonda Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen’e yer gösterilmemesi dünya genelinde gündem olmuştu.

Erdoğan ve Michel, toplantı salonundaki tekli koltuklara otururken, Von der Leyen bir süre ayakta kalmış ve daha sonra üçlü koltuğa oturmuştu.

Von der Leyen’in karşısındaki üçlü koltukta da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yer almıştı.

Yaşanan bu duruma sosyal medyada #GiveHerASeat (Kadına yer ver) etiketi altına tepkiler dile getirilmişti. Konsey Başkanı Charles Michel’in de sessiz kalması eleştirilmişti.

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Delegasyonu Başkanı Sergey Lagodinsky ise, paylaştığı videoda Von der Leyen’in ayakta kalması durumuna “Ehm” demesine dikkat çekerek, “‘Ehm’ AB-Türkiye ilişkilerinin ne şekilde olmaması gerektiğini ifade eden bir terim” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Möntre bildirisi’ne imza atan 10 amiralin gözaltı süresi dört gün uzatıldı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan muhtarlara: Hiçbir zaman HDP ile beraber bir parti olmadık