Ana SayfaGüncelErdoğan: İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul’u yapacağız

Erdoğan: İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul’u yapacağız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstabul projesine yaz aylarında başlayacaklarını ifade ederek, “İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul’u yapacağız” diye konuştu. ‘Montrö bildirisi’ ilgili ise Erdoğan, CHP’yi suçlayarak, “Bu emekli generallerin merkezinde CHP’nin kendisi vardır” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

100’ü aşkın emekli amiralin Montrö Boğazlar sözleşmesiyle ilgili yayımladıkları bildiriyle ilgili Erdoğan, CHP’yi suçladı:

Türkiye daha 15 Temmuz acısının yaralarını saramamışken bir grup emekli askerin aslı astarı olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi, ülkenin seçilmiş yönetimini tehdit etmelerini küçümseyen darbecinin ta kendisidir. Şu anda emekli generallerin merkezinde CHP’nin kendisi var. 104’ün içinde CHP üyesi olanlar var, araştırmalar devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yarısı yalan, yarısı yanlış bir sürü iddia ortaya atıyorlar. Öyle ki bir grup emekli amiralin, buram buram darbe iması kokan açıklamalarını, ekonomiyle ilgilendirerek ‘gündem saptırma’ olarak aklamaya çalışacak kadar şirazesinden koptu. Kendi iktidarını ülkenin ve milletin felaketinde gören bu habis zihniyeti, en az teröristler ve darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz.

“İhalesine yakında çıkıyoruz”

Erdoğan konuşmasında, Kanal İstanbul projesine de değindi.

Kanal İstanbul’la ilgili hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını dile getiren Erdoğan, “İhalesine yakında çıkıyoruz, yaz aylarında da temelini atıyoruz” dedi.

Erdoğan, projenin iki yakasına 500 bin nüfuslu yerleşim kurulacağını belirtirken, “Kanal İstanbul bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır. İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul’u yapacağız” ifadesini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM 10 Ekim Katliamı’nda idareyi kusurlu buldu
Sonraki Haber
Musa Anter Davası: Zamanaşımına 15 ay kaldı