Ana SayfaGüncelKoca: Salgın önlemlerini gevşettik maalesef

Koca: Salgın önlemlerini gevşettik maalesef

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgına ilişkin “Önlemleri gevşettik maalesef” ifadesini kullandı. Koca “Önce tedbir, sonra aşı’ ya da ‘önce aşı, sonra tedbir’ değil. İkisini bir arada yapmamız gerekiyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a, Corona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca, Hakan’ın “Bu gidiş nereye?” sorusuna, “Vaka sayılarında ciddi artış var. Bunda mutasyon tabii ki etkili ama sadece mutasyonla açıklayamayız. Önlemleri gevşettik maalesef” yanıtını verdi.

Bakan Koca, “Çözüm, aşıyı olabildiğince hızlandırmak… Beraberinde de hareketliliği azaltmak. Önce tedbir, sonra aşı’ ya da ‘önce aşı, sonra tedbir’ değil. İkisini bir arada yapmamız gerekiyor. Bundan başka çözüm yolu yok” dedi.

Mayıs ayında en kötü ihtimalle Haziran sonunda 40 yaş üstünün aşılanmasını tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Koca, “İkinci hedefimiz ise şu: Temmuza kadar 20 yaş üstünü aşılamak. Bütün uğraşımız bu iki temel hedefi yakalamak için. Buna çabalıyoruz” diye konuştu.

Koca, Hakan’ın yönelttiği “Sağlık sisteminde tıkanma var mı?” sorusuna ise “Şu anda bir sorun yok. Ama üç dört hafta daha böyle giderse, sorun olmaya başlar. Şu andaki yük, bizim özellikle kasım aralık döneminde yaşadığımız sağlık yükünün oldukça altında” yanıtını verdi.




Önceki Haber
Kayyum işten çıkardı, AYM 'hak ihlali' dedi
Sonraki Haber
10 gündür kayıptı: Berrin Dalyanoğlu Keskin'in cenazesi bulundu