Ana SayfaGüncelTTB: Yanlış sağlık politikalarında ısrar, sosyal cinayettir

TTB: Yanlış sağlık politikalarında ısrar, sosyal cinayettir

HABER MERKEZİ – Türkiye’de şimdiye kadar görülen en yüksek günlük yeni vaka ve can kaybı sayısı açıklandı, TTB “Yanlış sağlık politikalarında ısrar, sosyal cinayettir” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye’de en yüksek günlük Corona virüsü vaka ve can kaybı sayılarının açıklanması sonrası hükümeti uyardı.

TTB açıklamasında, “Yanlış sağlık politikalarında ısrar, sosyal cinayettir” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’nın 7 Nisan tarihli “Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu”nun Twitter üzerinden paylaşıldığı açıklamada, “Toplumsal düzeyde bulaşıcılık önlenemedi. Bilimin ışığında akılcı bir pandemiyle mücadele olmadı. Algılar üzerinden giden bir savrulmanın ortasındayız. Pandemi hızla yayılırken, toplum her gün artan bedeller ödüyor” denildi.

‘Henüz zirveyi görmedik’

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel ise “Şu anda henüz zirveyi görmedik. Yoğun bakıma gelen hastalarda önceki dalgalardaki hastalara göre daha fazla organ tahribatı görüyoruz. Bunun nedeni muhtemelen mutasyon” dedi.

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut da geçen hafta Türkiye’de bu gidişle günlük vaka sayılarının 60 binlere ulaşacağı uyarısında bulunmuştu.

Vedat Bulut, Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada, virüsün yayılma hızının da mutasyonla birlikte arttığını söylemişti.

Bulut, “Vakalar 60 bine ulaştığında kritik zamana girmiş olacağız. Yoğun bakımlarda tıkanmalar olacak. Şimdiden klinikler tekrar Covid kliniğine dönüştürülüyor. Aşılama da hızlı gitmiyor. Toplumun yüzde 7-8’nin aşılanmasıyla olacak bir şey değil. Tekrar Ekim ayına dönebilir” demişti.

Son 24 saatte 276 can kaybı, 54 bin 740 yeni vaka

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre Türkiye’de dün Corona virüsünün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu 276 kişi hayatını kaybetti.

Aynı sürede ‘Corona’ testleri pozitif çıkanların sayısı ise 54 bin 740 oldu.

Böylece, Türkiye’de şimdiye kadar görülen en yüksek günlük yeni vaka ve can kaybı sayısı açıklanmış oldu.

  Son 24 saatte 54 binden fazla vaka, 276 can kaybı



Önceki Haber
‘Güvenlik soruşturması’ Meclis’ten geçti
Sonraki Haber
SGK, Kod 29'da yeni düzenlemeye gitti