Ana SayfaÇalışma YaşamıSGK, Kod 29’da yeni düzenlemeye gitti

SGK, Kod 29’da yeni düzenlemeye gitti

HABER MERKEZİ – Son dönemde tartışma konusu olan “Kod 29” ile ilgili olarak SGK genelgesinde yapılan değişiklik ile ‘ahlak ve iyi niyet’ kurallarına uymayan hallerin tamamı için ayrı ayrı kodlar belirlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son dönemde kamuoyunda pandemi sürecinde getirilen işten çıkarma yasağını delmek için kullandığı belirtilen “Kod 29” uygulamasıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gitti.

SGK genelgesinde yapılan değişiklik ile “ahlak ve iyi niyet” kurallarına uymayan hallerin tamamı için ayrı ayrı kodlar belirlendi.

Kurumdan yapılan açıklamada böylelikle fesih sebeplerinin farklı bildirim kodları ile yapılması sağlanarak, olası sorunların önüne geçileceği savunuldu.

Buna göre, görevin kasten ve sürekli ihmali, mazeretsiz işe gelmemek, cinsel taciz, küfür, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak ve hırsızlık gibi haller artık ayrı ayrı bildirilecek.

SGK açıklamasında, birbirinden farklı fesih nedenlerinin tamamının aynı kod (Kod 29) ile bildiriminin çalışma hayatında belirsizliklere yol açtığının görülmesi üzerine bu düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Kod 29 ile işten çıkarılanlar kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı haklardan faydalanamıyor. Ayrıca işçi, işsizlik ödeneği de alamıyor.

2020’de 176 bin kişi Kod 29 ile işten çıkarıldı

Öte yandan SGK, Kod 29 ile işten çıkarma sayılarının geçtiğimiz yıllardan daha az olduğu belirtildi.

SGK verilerine göre, işten çıkarılış nedeni Kod 29 olarak belirtilen çalışan sayısı 2018’de 233 bin 430, 2019’da 194 bin 524, 2020’de ise 176 bin 662 oldu.

SGK fesih kısıtından önceki dönemde aylık ortalama 17 bin çalışanın işten ayrılış nedeninin Kod 29 olarak bildirildiğini, fesih kısıtından sonraki dönemde ise bu sayının daha düşük olup aylık ortalama 15 bin kişi olduğunu belirtti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) ise pandemi sürecinin bir yılında Kod 29 ile işten atılan işçilerin sayısının yüzde 70 arttığını açıklamıştı.

İSİG, yine son bir yıl içinde açılan işe iade davalarının yüzde 80’inin de Kod 29’la ilgili olduğunu kaydetmişti.

  2020'de Kod 29'la 176 bin 662 kişi işten çıkarıldı



Önceki Haber
TTB: Yanlış sağlık politikalarında ısrar, sosyal cinayettir
Sonraki Haber
Semaver Kumpanya'nın 'Metot'u mini dizi formatında ekranlarda