Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşanma aşamasında olduğu Hanife’yi öldüren Erol Yenisu’ya ağırlaştırılmış müebbet istemi

Boşanma aşamasında olduğu Hanife’yi öldüren Erol Yenisu’ya ağırlaştırılmış müebbet istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da boşanma aşamasında olduğu Hanife Yenisu’yu öldüren Erol Yenisu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul’un Pendik ilçesine bağlı Çamlık mahallesinde 22 Şubat’ta Erol Yenisu isimli erkek boşanma aşamasında olduğu Hanife Yenisu’yu sert bir cisimle darp ederek öldürmüştü.

Tutuklanan Yenisu hakkında hazırlanan iddianame, Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Hanife’nin geçtiğimiz Ocak ayında Yenisu’dan şikayetçi olduğu ve mahkemenin Hanife için koruma kararı verdiği ifade edildi.

Hanife Yenisu

Yenisu’nun bunun üzerine evden ayrılarak yaklaşık 2-3 hafta yurdun değişik illerini gezdikten sonra eve geri döndüğü belirtildi.

Fail erkeğin cinayetten yaklaşık 1 ay önce, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Önlenmesine Dair Kanunu’nu eleştirir nitelikte, oğlu Cevher Yenisu’ya telefon mesajı attığı dikkate alınarak, Yenisu’nun cinayeti daha önce kurguladığı ve eylemini kurgu dahilinde gerçekleştirdiği kaydedildi.

İddianamede, fail ile Hanife arasında olaydan önce kısa bir tartışmanın varlığı kabul edilse de bu tartışmanın öldürmeye kararlı olan erkeğin, öldürme iradesini etkileyen bir durum olarak kabul edilemeyeceği ve bu nedenle öldürme eyleminin tasarlanarak gerçekleştirildiğinin kabulünde zorunluluk bulunduğu ifade edildi.

Ayrıca iddianamede, Yenisu’nun, kadını uyurken öldürdüğü de belirtildi.

İddianamede Yenisu’nun “Kendini savunamayacak durumda bulunan eşe karşı tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Yenisu’nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.




Önceki Haber
İkizdereliler bakanlığın bilgilendirme toplantısını terk etti
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin 'anayasa' önerisine yanıt: Kararı saray veriyor