Ana SayfaDünyaErdoğan ile Biden bir araya geldi

Erdoğan ile Biden bir araya geldi

HABER MERKEZİ – NATO zirvesinin ardından görüşen Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşme sona erdi.

NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı zirve, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO karargahında yapıldı.

Zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi.

İki ismin saat 19.00’da başlayan görüşmesi basına kapalı 90 dakika sürdü.

Görüşme sonrasında Beyaz Saray muhabiri Jennifer Epstein, Biden’ın görüşme sonrasında “Çok iyi bir toplantıydı” değerlendirmesinde bulunduğunu aktardı.

Ardından Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Görüş ayrılığı yaşadığımız meseleleri ve işbirliği imkanlarını yapıcı bir yaklaşımla ele aldık. Önümüzdeki dönemde işbirliğimizi artıracağız, çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını, tam tersi işbirliği alanlarının daha zengin bir görünüm sergilediğini düşünüyoruz” dedi.

Erdoğan, Brüksel’e gitmeden önce Biden’ın 1915’i “soykırım” olarak kabul etmesini gündeme getireceğini söylemişti. Ancak Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında bu konunun konuşulmadığını söyledi.

Soru-cevap bölümünde S-400 savunma sisteminin konuşulup konuşulmadığına dair bir gazetecinin sorusu üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:

S-400 konusunda bizim daha önceki görüşümüz neyse onu ifade ettim, F-35 ile ilgili görüşümüz neyse onu da ifade ettim. Savunma sanayii ile ilgili olarak müşterek yapabileceğimiz adımlar nedir, onları ifade ettim. Tabii bu süreç burada bitmiyor, bakanlarımız görüşmeleri neticesinde bu süreci sağlama bağlayacaktır.

Afganistan gündeminin de masaya yatırıldığına değinen Erdoğan, “Afganistan konusundaki düşüncelerimizi net olarak Biden’a ifade ettik. Türkiye olarak eğer Afganistan’dan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle belirli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik mali konularda ABD’nin vereceği destek önem arz ediyor. Taliban gerçeğini kenara koymak mümkün değil. Şu an itibariyle bir mutabakat söz konusu. Bir sıkıntı söz konusu değil” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Günlük Covid-19 tablosu: 74 kişi yaşamını yitirdi, 5 bin 626 yeni vaka
Sonraki Haber
Peker'den Soylu ve Ateş hakkında yeni iddialar