Ana SayfaGüncelYeni Şafak ırkçı saldırıları kınayan baroları hedef gösterdi

Yeni Şafak ırkçı saldırıları kınayan baroları hedef gösterdi

HABER MERKEZİ – Yeni Şafak gazetesi, Kürtlere yönelik son dönemde artan saldırılara karşı ortak açıklama yapan baroları, manşetten hedef gösterdi. Baro başkanları, manşete tepki gösterdi.

İktidar yanlısı Yeni Şafak gazetesi, ırkçı saldırılara karşı ortak açıklama yapan bölge barolarını hedef alarak, saldırıların “sıradan anlaşmazlıklar” olduğunu öne sürdü.

Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Batman, Dersim, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak ve Van baroları, Kürtlere yönelik son saldırılara karşı ortak bir açıklama yapmıştı.

Bugün “Kandil’in baronları” manşetiyle çıkan Yeni Şafak, ırkçı saldırıların “sıradan anlaşmazlıklar” üzerinden yaşandığını iddia ederek, baroları “etnik provokasyon” yapmakla hedef aldı.

Basın Konseyi’ne çağrı

Hedef gösterilen bazı baro başkanları, ırkçı saldırıları “sıradan anlaşmazlıklar” üzerinden yaşandığını iddia eden gazeteye karşı Basın Konseyi’ni göreve çağırdı.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, şu paylaşımı yaptı:

Türkiye’de ırkçılığın bir tezahürü de medyadaki bu yaklaşımdır. Irkçı saiklerle yapılan saldırıları salt adli vaka göstermeye çalışan dil, ırkçılığın devamıdır. Baroları hedef gösteren bu tetikçi manşeti esefle kınıyorum. Bu hedef göstermenin hesabını yargı önünde soracağız.

Batman Baro Başkanı Erkan Şenses ise, paylaşımında Basın Konseyi’ni etiketleyerek, şu çağrıyı yaptı:

Irkçı saldırıları sıradan anlaşmazlık olarak gösterip baroları hedef gösteren bu manşeti en güçlü biçimde kınıyorum. Irksal nefreti ve hoşgörüsüzlüğü teşvik eden, destekleyen ve haklı gören bu manşete karşı Basın Konseyi’ni göreve çağırıyorum.




Önceki Haber
Bir hafta boyunca ayı saldırısıyla baş başa kalan şahıs kurtarıldı
Sonraki Haber
ABD, Afgan güçlerine yardım için hava saldırıları yaptı