Hendek Katliamı Davası’nda karar: Fabrikanın iki patronuna 16 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Hendek Katliamı Davası’nda karar: Fabrikanın iki patronuna 16 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın karar duruşmasında fabrika işverenleri Ali Rıza Coşkun ve Yaşar Coşkun’a 16 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020’de gerçekleşen ve 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı patlamanın karar duruşması Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sendika temsilcileri, Hendek patlamasında hayatını kaybedenlerin aileleri, Türkiye Barolar Birliği  (TBB) başkanı Erinç Sağkan ve çok sayıda baro başkanı destek verdi. Duruşmada sanıkların olası kasttan ek savunmaları alındı.

Savunma için söz alan işveren Yaşar Coşkun, “”Bu son duruşma ve bizi kimse susturamadı, kimse de susturamayacak” dedi.

Mahkemenin siyasete girerek beyanda bulunduğunu söyleyen Coşkun, “Ali Rıza Coşkun şirketin içini falan boşaltmadı. Biz işçi canını yok saymışız, ölürse ölsün demişiz. Biz vicdansız değiliz. Benim oğlum babam da çalışıyor. Kafaları bulandırmaya çalışıyorlar. Çıkar amaçlı örgüt nerede? Burası 55 yıllık fabrika. Vergi rekoru kırmışız. Onu neden olası kasttan sorumlu tutmamışlar? Ben ne kadar konuşursam konuşayım davanın başından beri sizden bir ümidim yok. Ama umudumu hiç kaybetmedim” diye belirtti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

İşverenlere ceza

Mahkeme heyeti Aslı Bozkurt, Asiye Angın, Erşan Özkürt, Ahmet Çağırıcı’ya 6 yıl 8 ay, Hasan Ali Velioğlu 12 yıl 6 ay, Ali Rıza Coşkun ve Yaşar Coşkun’a ise “bilinçli taksir” yönünden 16 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Tutuklu yargılanan Hasan Ali Velioğlu da verilen kararın ardından tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

 

HABER MERKEZİ