Kampüs Cadıları’ndan linç kampanyasına karşı hukuki girişim

Kampüs Cadıları’ndan linç kampanyasına karşı hukuki girişim

Kampüs Cadıları, ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun ölümüyle ilişkilendirilmeleri ve başlatılan linç kampanyasına karşı hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Kampüs Cadıları, Ege Üniversitesinde ölen ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun ölümüyle ilişkilendirilmelerine ve sanal medyada devam eden linç girişimlerine yönelik İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kampüs Cadıları üyesi Rozana Urkun, asılsız bir şekilde hedef göstermenin Batuhan Çolak isimli kişi tarafından başlatıldığını belirtti.

Karalama kampanyasının tüm kadın hareketini hedef aldığını söyleyen Urkun, “Bu organize linç girişiminin basit bir girişim olmadığını, bizzat örgütlü kadın mücadelemizi hedef alan örgütlü bir çalışma olduğunun farkındayız. Faşist, kadın düşmanı, ırkçı birtakım paralı trollerin hedef göstermesi dışında, İyi Parti başta olmak üzere birkaç siyasi partinin de bu karalama çalışmasına dahil olduğunu görüyoruz” dedi.

‘Yaptığımız Özsavunmadır’

Bu saldırıların AKP hükümetinin yarattığı politik atmosferden, ülkede her geçen gün perçinlenen kadın düşmanlığından bağımsız olmadığını dile getiren Urkun, “Bizler Kampüs Cadıları olarak başta Ege Üniversitesi olmak üzere çok uzun yıllardır birçok kampüste, kadınların olduğu her yerde özgürlük mücadelemizi yürütüyoruz. 2015’te de Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Kampüs Cadıları standımıza saldıran, kadınların örgütlenmesine tahammülü olmayan birkaç faşist çetesini teşhir etmek; hedef göstermek değil, bizlerin yaşamlarımızı, haklarımızı savunmak adına gerçekleştirdiğimiz bir özsavunmadır” diye belirtti.

Hukuki süreç başlatılacak

8 Mart’ın yaklaştığı ve kadın isyanının büyüdüğü bir dönemde bu saldırıların tesadüfi olmadığına dikkati çeken Urkun, bu paniğin sebebini anladıklarını ve geri adım atmayacaklarını aktardı. Tüm bu hakaret ve tehditlere karşı hukuki süreç başlatacaklarını ifade eden Urkun, “Kampüslerimizde, yaşamlarımızda faşist, kadın düşmanı zihniyete izin vermeyeceğimizi, feminist isyanımızı bulunduğumuz her yerden yükselteceğimizi bizi hedef gösterenlere tekrar hatırlatıyoruz: Paniklemeye, korkmaya devam edeceksiniz, çünkü her geçen gün daha da güçleniyoruz, büyüyoruz” diye konuştu.

Kadınlar açıklamanın ardından İHD’ye başvurdu.

HABER MERKEZİ