Bahçeli’den ‘Geçcek’ yorumu: İktidar bir şarkıyla yıkılmaz

Bahçeli’den ‘Geçcek’ yorumu: İktidar bir şarkıyla yıkılmaz

Tarkan’ın yeni şarkısına değinen Devlet Bahçeli, “İktidar şarkı ile kurulmadı, bir şarkı ile yıkılmaz” dedi. Ukrayna krizine ilişkin de Rusya ile olası bir savaş doğru bulmadıklarını belirterek, “Savaş çığırtkanlığı yapan, savaş çıktı çıkıyor yaygarası koparan ülkelerin asla iyi niyetli olmadığı kanaatindeyiz” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te partisinin grup toplantısında konuştu.

Tarkan’ın tartışma yaratan ‘Geçcek’ şarkısına yorum yapan Bahçeli, “Akbabalar leşe nasıl üşüşürse bu şarkıya da üşüştüler öyle. Tarkan ‘geçecek’ diyor, bunu da Anadolu’da yaygın bir ağız şivesiyle söylüyor. Elbette geçecek zillet geçecek, sıkıntılar geçecek, terör geçecek, sorunlar bitecek buna da az kaldığı görülecek. Tarkan şarkı sözleri ile covid 19 dönemini kastettiğini söylüyor. ‘Hayır iktidarı kastettin’ dayatmasında bulunuyorlar. Niyet okuyucuları fitne yayıyorlar. Ayıptır ayıp, bu saptırmanın kime ne faydası vardır. İktidar şarkı ile kurulmadı hükümet şarkı ile oluşmadı. Velev ki iddialar doğru olsa bile bir şarkı ile yıkılmaz” dedi.

Kürsüye 6 ve 9 rakamlarının yazılı olduğu kağıtlarla çıkan Bahçeli, bunların ne anlama geldiğini şöyle anlattı:

6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz, bu rakamı ters çevirdiğimizde tabiatıyla 9 rakamı ortaya çıkar. Mesele bakmak değil, görmek, görüleni tüm berraklığıyla göstermektir. Biz 6’ya bakınca gördüğümüz 6 oktur, yuvarlak masa çevresinde kurulan tuzaktır, tertiptir, tezgâhtır, karamsarlıktır, kumpastır, Türkiye’nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir. 6’yı çevirip 9 rakamına bakınca da gördüğümüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, parlayan 9 Işıktır, sosyal ve ekonomik sorunların süratle geçeceğinin müjdesidir, Cumhur İttifakı’nın 2023’te açık ara öne geçeceğinin simgesidir.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na seslenen Bahçeli, “Bak Davutoğlu, benim 28 Şubat 1997’de Başbakan Yardımcısı olduğumu ispat etmezsen namerdin en önde gidenisin” dedi.

‘Hasta ruhlular’

Ardından yaşanan şiddet vakalarına değinen Bahçeli, “Sorunların konuşarak değil de kavgayla, hatta kan dökerek çözüme kavuşacağını zannedenler derin bir yanılgı ve yanlışın pençesinde olan hasta ruhlulardır. Özellikle kadınlarımızı, kızlarımızı, çocuklarımızı, masum insanlarımızı hedef alan saldırı ve şiddet dalgası herkesin, hepimizin ortak şikayet konusudur” diye konuştu.

Geçen hafta Giresun’da Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürülen Sıla Şentürk’ü hatırlatan Bahçeli, “Beyaz gelinliğiyle evinden çıkması gereken bir kız çocuğu kefene sarılarak bu dünyadan göçmüş, arkada bıraktıkları yakınlarını da kedere boğmuştur. Şiddetin muhakkak önüne geçmek mecburiyetindeyiz” diye belirtti.

Bahçeli, “Şiddete tolerans gösterilemez, iyi niyet hali uygulanamaz, pişmanlık hükümleri tatbik edilemez. Aksi olursa şiddet teşvik edilmekle kalmayacak, bir bakıma ödüllendirilmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Savaş çığırtkanlığı yapanlar iyi niyetli değildir’

Ukrayna krizine de değinen Bahçeli, MHP olarak, Rusya-Ukrayna arasında bir savaşı doğru bulmadıklarını kaydetti.

Bahçeli, “Bu cinayet teşebbüsüne hiç kimsenin ortak olmamasını temenni ediyoruz. Barış, huzur ve istikrarın kökleşmesi için diplomasi ve diyaloğun tek çıkar yol olduğuna inanıyoruz. Savaş yanlıştır, insanlığın kaybetmesidir. Ayrıca savaş çığırtkanlığı yapan, savaş çıktı çıkıyor yaygarası koparan ülkelerin asla iyi niyetli olmadığı kanaatindeyiz. Ukrayna’nın siyasi ve toprak bütünlüğüne mutlaka saygı duyulmalıdır. Rusya’nın bu konudaki sorumluluğu ziyadesiyle fazladır. Son bilgiler dahilinde, Rusya-Ukrayna krizinde tarafların diplomatik çözüm konusunda uzlaştığının telaffuz edilmesi iyimserliğimizi ve umudumuzu her risk ve tehdide rağmen tazelemiştir” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ