Migros işçileri kazanımlarını halaylarla kutladı

Migros işçileri kazanımlarını halaylarla kutladı

Migros Eseyurt Depo işçileri eylemlerinin kazanımla sonuçlanmasını iş yeri önünde halay çekerek kutladı.

Ücret artışı, prim, işçi sağlığı ve güvenliği ile daha iyi çalışma koşulları talebiyle direniş başlatan Migros Depo işçileri, kazanımlarını depo önünde halaylar çekerek, kutladı.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nda (DGD -SEN) örgütlü olan işçiler ve sendika temsilcileri tarafından yapılan etkinliğe Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker de destek verdi.

İşçiler, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını atarak halay çekti.

Direnişin sonucu

Sendika temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, kazanımın direnişle geldiğini vurguladı.

Migros çalışanları olarak işten atılmalara karşı ve hakları için 2013 yılından beri direndiklerini hatırlatan sendikacılar, “Bizler 2013’ten beri Migros depolarından atıldık, aynı nedenlerle atıldık. 2013’ten beridir aynı şeyi söylüyoruz. Bizler yaşamak istiyoruz. İş cinayetlerinde katledilmek istemiyoruz dedik. Aynı sorunlara karşı bugünde direndik. İşçiler yaşamak için direniyorlar. Bugün Türkiye’nin her yerinde işçiler direniyor. Bugünkü kazanımlar kıymetlidir ama ancak yan yana geldiğimizde birlikte kavga ettiğimizde kanacaklarımız çok daha kıymetlidir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ