Ana SayfaDünyaİsrail’den Erdoğan’a: Osmanlı İmparatorluğu ve sultanlık dönemi bitti

İsrail’den Erdoğan’a: Osmanlı İmparatorluğu ve sultanlık dönemi bitti

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs ile ilgili söylediği sözlere İsrail’den yanıt geldi. İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, “Osmanlı İmparatorluğu ve sultanlık dönemi sona erdi” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBBM’deki Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak resmen tanımaya hazırlandığına ilişkin haberlere ilişkin sert açıklamalarda bulunmuştu.

Bu haberlere tepki gösteren Erdoğan, “ABD’yi bölgedeki sorunu daha da derinleştirecek böyle bir adım atmaması için bir kez daha ikaz ediyorum. İsrail ile diplomatik bağları koparırız” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu sözlerine İsrailli yetkililerden yanıtlar geldi.

‘Osmanlı ve sultanlık dönemi sona erdi’

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz “Biz Türkiye’nin cumhurbaşkanından emir ya da tehdit almayız” dedi ve devamla şunları ifade etti:

İsrail bağımsız bir devlettir ve başkenti de Kudüs’tür. 3 bin yıldır Yahudi halkının başkenti olan Kudüs’ün bu statüsünün tanınmasından daha adil bir şey olamaz. Osmanlı İmparatorluğu ve sultanlık dönemi sona erdi.

‘Erdoğan tanısa da tanımasa da başkenttir’

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett ise “Ne yazık ki Erdoğan son yıllarda İsrail’e saldırma fırsatını hiç kaçırmıyor. İsrail, Kudüs’ün başkent olarak tanınması da dahil hedeflerinde ilerlemeye devam etmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesi ismini vermediği üst düzey bir yetkilinin, “Kudüs 3 bin yıldır Yahudi başkentidir aynı zamanda Erdoğan tanısa da tanımasa da 70 yıldır da İsrail’in başkentidir” açıklamasını okurlarına aktardı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan özgürlük 'değerlendirmesi': Kadınlar gerçek özgürlüklerine AKP ile kavuştu
Sonraki Haber
Almanya'da tren kazası: 47 kişi yaralandı