Ana SayfaDünyaFransa’da ‘Paris cinayetleri’ne ilişkin soruşturma yeniden başlıyor

Fransa’da ‘Paris cinayetleri’ne ilişkin soruşturma yeniden başlıyor

HABER MERKEZİ – Paris’te üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesine ilişkin soruşturmanın yeniden başlatıldığı bildirildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde silahlı saldırıda öldürülen üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayetiyle ilgili kapanan soruşturma yeniden başlatılıyor.

DW Türkçe’nin haberine göre Fransız haber ajansı AFP’nin ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberde, kadın siyasetçilerin ailelerinin Mart 2018’deki başvurusu üzerine bir hakime soruşturmanın yeniden açılması talimatı verildiği kaydedildi.

Ailelerin başvurusunun odağında ise MİT’in cinayetlerle bağlantılı olduğu iddialarının yer aldığı bildirildi.

Ailelerin avukatı Antoine Comte, AFP’ye yaptığı açıklamada soruşturmanın yeniden açılmasıyla ilgili olarak “Bu tarihi bir olay” dedi ve şöyle konuştu:

“Fransa’da yurt dışından gelen talimatla işlenen siyasi suikastlara yönelik dokunulmazlığın sonu anlamına geliyor… Savcılar olayın zanlının ölümüyle bitmediğini kabul etmiş oldu. Hâkim, yabancı bir devletin katılımı dahil olmak üzere tüm ögeleri göz önünde bulunduracak.”

Paris’te üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesine ilişkin açılan ilk dava, katil zanlısı Ömer Güney’in ölümünün ardından düşürülmüştü.

Güney, davanın başlamasından birkaç hafta önce 17 Aralık 2016 tarihinde cezaevinde ölmüştü.

Davanın 23 Ocak 2017 tarihinde Paris Ceza Mahkemesi’nde başlaması gerekiyordu ancak Güney’in daha önce sürekli olarak ertelenen duruşmalardan hemen önce meydana gelen ölümü ardından dava fiili olarak kapatılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Jim Jarmusch imzalı “The Dead Don’t Die”dan yeni fragman
Sonraki Haber
Samsun'da bir erkek boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü