Ana SayfaGüncel19 OCAK | Demirtaş ‘içeriden’ Hrant Dink için yazdı

19 OCAK | Demirtaş ‘içeriden’ Hrant Dink için yazdı

HABER MERKEZİ – Hrant Dink’in katledilişinin 10. yılında tutuklu bulunduğu cezaevinden bir yazı kaleme alan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Geçen 10 yılda ülkemizi yaşanabilir, özgür bir ülke haline maalesef getiremedik” dedi. Demirtaş, mücadele çağrısı yaptığı yazısında “Ahparig! Özlüyoruz ama başımız dik, görmek istediğin gibiyiz” diye yazdı.

Tutuklu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilişinin 10’uncu yılında bir yazı kaleme aldı.

Selahattin Demirtaş’ın Silivri Cezaevi’nden gönderdiği yazısı şöyle:

Hrant Dink’in aramızdan ayrılışının 10. yılındayız. Geçen 10 yılda ülkemizi yaşanabilir, özgür bir ülke haline maalesef getiremedik. Bu nedenle Hrant’a karşı mahcubuz. Ama diz de çökmedik.

Suikastın üzerindeki perdenin hala aralanmadı. Hrant’ın katilleri ve onların arkasındaki isimler halen korunmaya devam etse de, biz katili biliyoruz. Suruç’un, Ankara’nın katillerini, Roboski’nin katillerini bildiğimiz gibi… ‘Bir çocuktan katil yaratan zihniyet’ diyor ya sevgili Rakel, o zihniyete karşı mücadelemiz devam ediyor ve ilelebet devam edecek. Bunu bilmenizi isterim.

Cezaevinde olmam nedeniyle bu seneki anmalara katılamayacağım için üzgünüm. Ama burada olsam da, Hrant için adalet mücadelesine devam ediyorum. Bu cinayet, halkların birlikte yaşamına yönelik bir cinayettir. Hrant şahsında hepimiz hedeflendik. Bizler de Hrant şahsında herkesin adaletini aramaya ve bunu sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ahparig! Özlüyoruz ama başımız dik, görmek istediğin gibiyiz.

Rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Kaynak: AGOS

  19 OCAK | HDP'li Paylan: Dink cinayeti bir 'milli mutabakat' cinayetiydi, bu suç devam ediyor
  19 OCAK | Dink'in meslektaşları: 10 yıl sonra bugün de gazetecilik öldürülmek isteniyor
Previous post
Cezaevinde yangın: 3'ü ağır 6 çocuk yaralı
Next post
Ferguson'dan Filistin'e: 'Özgürlük Kesintisiz Bir Mücadeledir' kitabı Türkçede