Ana SayfaDünya‘FIRAT KALKANI’ | ÖSO Bab kent merkezine girdi, IŞİD çekiliyor

‘FIRAT KALKANI’ | ÖSO Bab kent merkezine girdi, IŞİD çekiliyor

HABER MERKEZİ – “Fırat Kalkanı” operasyonunda yer alan ÖSO’nun Bab kent merkezine girdiği duyuruldu. Öte yandan IŞİD’in kentten çekildiği iddia edildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise Bab’ın tamamına yakını kontrol altına alındığını söyledi.

Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” adı ile Suriye’de devam eden operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), IŞİD kontrolündeki ilçeyi tamamen ele geçirdiklerini açıkladı.

AFP’nin haberine göre Türkmenlerden oluşan Sultan Murad Tugayı’nın komutanı Ahmed Otman, “El Bab’ın tamamen özgürleştirildiğini duyuruyoruz. Şimdi mayınları yerleşim yerlerinden temizliyoruz” dedi.

AA da TSK destekli ÖSO’nun, Suriye’nin kuzeyindeki Bab ilçesinin kent merkezini ele geçirdiğini aktardı.

Sputnik’in haberine göre ise IŞİD, kentin doğusundaki mahallelerden çıkmak için ÖSO ile görüşüp anlaşmaya vardı. ÖSO’luların ağır silahlarla değil, yalnızca hafif silahlarla kentten çıkmasına izin verildiği de belirtildi.

Fikri Işık: Bab’ın tamamına yakını kontrol altına alındı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise Bab’ın tamamına yakını kontrol altına alındığını söyledi.

Işık, şöyle konuştu:

El Bab’a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; El Bab’ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı, ilçe merkezine de girildi. Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor. Arama tarama faaliyetleri bittiğinde El Bab tamamen DEAŞ unsurlarından temizlenmiştir diyeceğiz. Artık fazla bir zamana ihtiyaç kalmadı. Bugün itibarıyla şehir merkezine de tamamen girildi ve arama tarama faaliyetleri başlamış oldu.

‘Fırat Kalkanı’

‘Fırat Kalkanı’ operasyonu 184. gününde.

Operasyon, 24 Ağustos’ta başlamıştı. Operasyonun Bab ayağı ise Aralık ayının başından bu yana sürmekte.

TSK geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ‘Fırat Kalkanı’ kapsamında Bab kasabasında düzenlenen operasyonlarda kent merkezinde ‘temizlik’ aşamasına geçildiği ifade edilmişti.

Türkiye’nin Suriye’de ÖSO ile birlikte yürüttüğü ‘Fırat Kalkanı’ operasyonun başından bu yana çoğu IŞİD saldırısında olmak üzere 69 asker hayatını kaybetti. Can kayıplarının en çok yaşandığı yer ise Bab oldu.

  ‘FIRAT KALKANI’ | Bab’da 1 asker daha yaşamını yitirdi, sayı 69'a yükseldi



Önceki Haber
'Erdoğan'a siyaset yolunu açan madde Yüksekdağ'ın vekilliğini düşürdü'
Sonraki Haber
ABD konsolosluğu çalışanı 'PKK üyesi' olduğu iddiasıyla gözaltına alındı