Ana SayfaGüncel‘Adalet Nöbeti’ne müdahale: ‘Geri adım atmayacağız, savunma susmayacak’

‘Adalet Nöbeti’ne müdahale: ‘Geri adım atmayacağız, savunma susmayacak’

HABER MERKEZİ – İstanbul Adliyesi’nde “Savunmaya özgürlük” sloganıyla oturma eylemi yapan avukatlar, darp edilerek gözaltına alındı.  Bazı avukatların yüzünde kanama oldu. “Savunma susmayacak” diyerek duruma tepki gösteren ÖHP, her Perşembe günü “Adalet Nöbeti” tutmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde “Savunmaya özgürlük” sloganıyla Cumhuriyet gazetesinin tutuklu avukatları Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör için aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP’li vekil Garo Paylan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hilmi Yarayıcı ve çok sayıda avukat oturma eylemi yaptı.

Ellerinde tutuklu avukatların fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıyan avukatlar, tutuklu meslektaşları serbest bırakılıncaya kadar her Perşembe saat 11.00 ile 13.00 saatleri arasında oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

Ancak avukatların bu eylemine polis şiddet ile karşılık verdi.

Oturmaya devam eden avukatlara polis, kalkanları ile müdahale ederek darp etti, bazı avukatları yaraladı, bazılarını da gözaltına aldı.

ÖHP’den açıklama: ‘Savunma susmayacak’

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) ise bu polis müdahalesine ilişkin “Savunma susmayacak” başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Yargının siyasal iktidarın elinde ‘yargısız infaz’ aracı olarak kullanılmasına, ‘ipe sapa gelmez, asılsız ve hayal ürünü’ iddianamelerle özgürlüklerin kısıtlanmasına, tutukluluğun infaza dönüştüğü hukuksuzluğa dur demek” ve tutuklu avukatlar Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör’e destek olmak için adliyede nöbete başladıkları belirten açıklamada, “Ancak bu iddianameyi hazırlayan zihniyet elbette ki gerçekleri yüzüne çarpan hukukçuların adalet nöbetine fütursuzca saldırmaktan geri durmamış, meslektaşlarımız Kemal Aytaç, Diren Yeşil, Erkan Ünüvar, Özge Serdar, Sevinç Sarıkaya, Hatice Nur Gök, Kıvanç Kayaoğlu, İsmail Anıl Baçoğlu’yu gözaltına almış; dört meslektaşımızı da yaralamıştır. Polis şiddetine maruz kalan meslektaşımız Gökmen Yeşil’in burnu kırılmış, Erkan Ünüvar’ın ise ayak bileği kırılmıştır.

“Biz Avukatlar; mesleğimizi icra ederken karşılaştığımız hukuksuzluklar karşısında sessiz ve seyirci kalmadık, kalmayacağız” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Gözaltına alınmak, tutuklanmak bir yana adalet mücadelesi verirken katledilen Tahir Elçi’nin yoldaşları olarak geri adım atmayacağız.

Soruşturmanın derhal sonlandırılması talepli olarak başlattığımız ‘Adalet Nöbeti’ni tutuklu meslektaşlarımız özgür bırakılıncaya dek, her perşembe saat 11.00/13.00 arasında Çağlayan Adliyesi C kapısı girişindeki Themis heykelin önünde tutmaya devam edeceğimizi, bugün yaşanan hukuksuzluğunda takipçisi olacağımızı saygı ile bildiririz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hak örgütleri uyarmıştı: Süresiz dönüşümsüz açlık grevi birçok cezaevine yayılıyor
Sonraki Haber
Valilik TKP’nin ‘Hayır’ mitingine izin vermedi: ‘Yeterli sayıda polisimiz yok’