Ana SayfaGüncelÇocuk istismarına karşı kampanya: ‘İfşa siteleri kapatılsın’

Çocuk istismarına karşı kampanya: ‘İfşa siteleri kapatılsın’

HABER MERKEZİ – Kız çocuklarının ve kadınların gizlice çekilmiş fotoğraf ve videolarını paylaşarak istismar eden ‘ifşa sitelerine’ karşı kampanya başlatıldı.

Kadınların ve özellikle kız çocuklarının gizlice çekilmiş, ele geçirilmiş video ve fotoğraflarından oluşan ‘ifşa sitelerine’ karşı imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya Ekşi Sözlük’te bir kullanıcının, tanıdığının küçük kız çocuğunu fotoğrafının burada yayınlandığını görüp siteye başvuru yapmasına rağmen hiçbir sonuç elde edemediğini yazması ile başladı.

Kredi kartı ile ödeme yapılarak üye olunuyor

Çocuk istismarını su yüzüne çıkaran hızla yayılan ve oldukça destek gören yazıda konuya ilişkin şu bilgiler yer aldı:

Dün arkadaşımın kardeşinin özel fotoğrafları bir Türk sitesi tarafından paylaşılmış, siteye girdiğimde şok oldum. 14-15 yaşındaki kız çocuklarının videoları, fotoğrafları var. Adamlar bunu bir de ticarete dökmüş, sözüm ona VIP üyelik satıyorlar, banka hesapları açıkta, kredi kartıyla ödeme dahi koymuşlar. Savcılığa gidip şikayet edeceğim. Çocuk bunlar çocuk!..

Çok sayıda kullanıcı bu yazının ardından söz konusu sitelerle ilgili bilgiler vermeye ve resmi kurumlara şikayet mailleri göndermeye başladı.

İfşa siteleri nedir?

Bu sitelerde gizlice çekilmiş video ve fotoğraflar, çocuk pornosu, sosyal medyada tuzağa düşürülerek elde edilmiş çoğunluğu küçük yaştaki kız çocuklarının görüntü ve resimleri yayınlanıyor.

Bazılarının üye sayısının yüz binleri bulduğu sitelere kredi kartı ile ödeme yapılarak üye olunuyor.


‘Sanal çocuk istismarına son verelim, çocuklarımıza sahip çıkalım’, başlığı ile yayınlanan imza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.
Previous post
Sebebi iklim değişikliği: Nemli sıcak hava dalgaları milyonlarca insanı öldürebilir
Next post
İZDENİZ'deki grev sona erdi: Ücretlere yüzde 12-15 arasında zam yapıldı