Ana SayfaGüncel‘Belge sahte’ açıklamalarına Kılıçdaroğlu’ndan yanıt: Şimdi bir adımımız kaldı, bir adım

‘Belge sahte’ açıklamalarına Kılıçdaroğlu’ndan yanıt: Şimdi bir adımımız kaldı, bir adım

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan ailesinin yurtdışında hesap iddialarına ilişkin konuştu, “Bir adımımız daha kaldı” dedi. ABD’de Rıza Sarraf’ın tanık olarak katıldığı davaya da değinen CHP lideri, “Rüşvet alanlar burada. Beni üzen bu, beni kahreden bu. Bu ülkenin mahkemesi yok mu?” diye konuştu.

İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Man Adası belgelerine ve ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada suçunu kabul eden ve tanık olan Rıza Sarraf’ın beyanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri, Man Adası belgelerine ilişkin gelen, “Belgeler sahte. Belgeleri savcılığa bile vermedi’ eleştirilerine dair şunları söyledi:

Man Adası olayı şöyle önemli: Vatandaşına diyeceksin ki ‘Vergi ver’, ama Ankara’daki beylerin çocukları vergi ödememek için yurtdışına gidip şirket kuruyorsa burada ahlaki bir sorun vardır.

İlk açıklamadan bu yana izlediğimiz bütün strateji tuttu. Ve kim hangi konuşmayı yapacak o da bizim düşündüğümüz süreç içinde gerçekleşti. Şimdi bir adımımız kaldı, bir adım. O adımı da bugün yarın gerçekleştireceğiz. Ondan sonra daha farklı bir şekilde toplumun önüne çıkacağız. Ben şimdiden bir şey söylemeyeyim; dediğim gibi bir adım kaldı. Bir şey daha olması lazım. Onu da bugün yarın gerçekleştireceğiz.

Belgeler ne zaman açıklanacak?

CHP Grup Başkanvekili Özel de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’na yaptığı para transferlerine ilişkin olduğunu söylediği belgelerin Araştırma Komisyonu kurulması durumunda aynı gün, kurulmazsa en geç hafta sonu açıklanacağını ifade etti.

Rıza Sarraf’ın ‘tanık’ olduğu dava

Öte yandan ABD’de görülen davada sanıkken tanık olan Rıza Sarraf’ın iddialarına dair de konuşan Kılıçdaroğlu, Sarraf’ın bir zamanlar devlet protokolünde olduğunu söyleyerek, “Şimdi Sarraf düşman oldu; çünkü itirafçı oldu” dedi.

CHP lideri, Sarraf’ın rüşvet iddialarını dile getirdiği ifadelerine ilişkin de şunları söyledi:

Adam rüşvet vermiş. Hepimiz biliyoruz rüşvet verdiğini. Rüşvet alanlar da belli, koruyanlar da belli. Onun için dedim haysiyeti ve onuru olanların görevlerinden ayrılması lazım. Bir hırsızlık olayı var. Bu rüşvetin ve hırsızlığın bitmesini istiyoruz. Olay Türkiye’de oluyor, hepimiz olayı biliyoruz, olayı kapatıyoruz, şimdi Amerika’da yargılanıyor, bizim bakanlar burada, rüşvet alanlar burada. Beni üzen bu, beni kahreden bu. Bu ülkenin mahkemesi yok mu? Bu ülkenin adaleti yok mu? O davalarda ‘burada bir şey yoktur’ diyen savcılar, dosyaları kapatan hakimler gelecekte çocuklarına hesap veremeyecektir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Sarraf tek başına ambargoyu delmiş olamaz'
Sonraki Haber
ABD: Kuzey Kore'yi tamamıyla yok ederiz