Ana SayfaGüncelCHP’den gelecek açıklamayı beklemeyen Erdoğan: Belge açıklayacakmış, hep iftira iftira iftira

CHP’den gelecek açıklamayı beklemeyen Erdoğan: Belge açıklayacakmış, hep iftira iftira iftira

HABER MERKEZİ – “Yakınları yurtdışına milyonlarca dolar gönderdi” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’den gelecek açıklamayı beklemeden, “Güya belge açıklayacakmış” dedi. Kılıçdaroğlu’nun ‘geçmişte iddia ettiği yalan yanlışları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getireceğini’ söyleyen Erdoğan, “Meselenin dünürlere kadar götürülmesi zaten saçmalığın dik alası” diye konuştu.

Partisinin Meclis’teki Grup Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yakınları yurtdışına milyonlarca dolar gönderdi” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

Önceki gün Kılıçdaroğlu’nun iddialarını ispatlaması halinde siyaseti bırakacağını söyleyen Erdoğan’a dün CHP, “Belgelerle açıklayacağız” yanıtını vermişti.

Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada, “Güya belge açıklayacakmış. Geçmişte defalarca iddia ettiği yalan yanlışları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Elinde benim yurtdışına milyonlarca dolarlık paralar gönderdiğimi söylüyor belgesi var mı? Yok. Meselenin dünürlere kadar götürülmesi zaten saçmalığın dik alası” dedi.

Erdoğan devamla da CHP liderini şu sözlerle hedef aldı:

Türkiye olarak bu hassas dönemde biz ne kadar kucaklayıcı olmaya çalışıyorsak ana muhalefet partisinin başındaki zat da o derece işi müptezelliğie vuruyor. Genel başkanlık görevine geldiğinden bu yana yaptığı iş hep iftira iftira iftira. Bu partinin ve başındaki zatın ülkemize saldıran herkesle aynı safta yer alması düşüncürücüdür. Biz PKK’nın üzerine gideriz o piknik yapan çocuklar arkadaşlar diyerek yola çıkar yola onlarla devam eder. Başımıza Fetoperest kesilir. Rabia işaretini terör örgütü simgesi sanacak kadar beyni sulanmış bir zat var. Amerika ile Rusya ile Suriye ile sorun yaşarız bu zatı karşı tarafın borazanlığını yaptığını görürüz.

Son günlerde yıl dönümleri vesilesiyle, cumhuriyetimizi, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sıkça andığımız için CHP’den her an cumhuriyet ve Atatürk karşıtı açıklamalar yapılmasını bekler hale geldik. Çünkü bunların kendilerine mahsus bir duruşu yok. Tek bir politikaları var; o da bizim ve AK Parti’nin yaptığının tam tersini yapmak, söylediğinin tam zıddını söylemek. CHP, bu zat eliyle hızla, maalesef ana muhalefet partisi olmaktan çıkıp ‘ana hıyanet partisi’ konumuna sürüklenmektedir.

Erdoğan-Kılıçdaroğlu polemiği

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Erdoğan ailesinin yurtdışına milyonlarca dolar gönderdiğine ilişkin iddiaları gündeme getirmişti.

İddialar üzerine Erdoğan, “İddiaların belgesi var mı? Varsa çıkart milletin önüne ben hemen gereğini yapayım. İspatlayamazsan siyaseti bırakman lazım. İspatlarsan hem siyaseti hem Cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım” demişti.

Bunun üzerine dün CHP’den iddiaların belgelendirileceği duyurulmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Björk’ün yeni albümü 'Utopia' yayınlandı
Sonraki Haber
Gerekçe 'Sarraf davası': Eski CHP'li vekil Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı