Ana SayfaGüncelErdoğan Kudüs’ten girdi Sarraf ve DSG’den çıktı: Amerika’nın bize karşı bir planı var

Erdoğan Kudüs’ten girdi Sarraf ve DSG’den çıktı: Amerika’nın bize karşı bir planı var

HABER MERKEZİ – ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı iddiasını yorumlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail ile diplomatik bağları koparırız” mesajı verdi. Rıza Sarraf’ın tanık olarak ifade verdiği davaya ve ABD’nin Suriye’deki Demokratik Suriye Güçleri ile ilişkilerine de değinen Erdoğan, “Amerika’nın bize karşı bir planı olduğu artık iyice anlaşılıyor” diye konuştu ve ‘terör örgütü’ dediği Suriye’deki Kürt güçlerini ‘bugün olmazsa yarın ama çok yakında tamamen imha edeceklerini’ dile getirdi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı iddiasına, Rıza Sarraf’ın tanık olarak beyanatlarda bulunduğu davaya ve ABD’nin Demokratik Suriye Güçleri’ne desteğine dair açıklamalarda bulundu.

Kudüs mesajı

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı almaya hazırlandığı iddiaları karşısında Başkan Donald Trump’a seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

Amerika bütün işleri bitirdi de şimdi bu mu kaldı? Netanyahu İsrail’de kendi iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Biz buradaki mücadelemizi son ana kadar sürdüreceğiz.

Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. ABD’yi bölgedeki sorunu daha da derinleştirecek böyle bir adım atmaması için bir kez daha ikaz ediyorum. İsrail ile diplomatik bağları koparırız.

Sarraf davası

Rıza Sarraf’ın tanık olarak yer aldığı ambargo davasına tepki gösteren Erdoğan, “Bu dava ülkemizin bölgedeki kazanımlarından vazgeçirmek için kullanılan bir şantaj aracıdır” dedi ve ekledi:

ABD’deki dava hukukla, adaletle, ticaretle ilgisi olmayan bir ‘cambaza bak’ oyunudur. Amerika’da ülkemizdeki 28 Şubat dönemine benzer bir dönem yaşanıyor. Bizim muhatabımız seçimle iş başına gelmiş yönetimdir. Yani Sayın Trump’tır.

Nasıl 17-25 Aralık’ta ülkemizdeki anayasal düzeni yıkma çabası vardıysa Amerika’daki davada da aynı amaç uluslararası alanda gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Davadaki komplo iddiası doğrudur ama Türkiye’ye karşı kurulmuştur. FETÖ’nün tam göbeğinde olduğu uluslararası darbe girişimidir.

Kiminle ticaret yapacağımızın kararını biz veririz. Türkiye BM kararlarına uymuştur. Türkiye-İran sınırı Amerika’nın kuruluşundan çok önce belirlenmiştir.

ABD’ye DSG tepkisi

“Türkiye’nin Amerika’ya karşı bir planı yok ama Amerika’nın bize karşı bir planı olduğu artık iyice anlaşılıyor” diyen Erdoğan, konuşmasının devamını ise ABD’nin Suriye’de IŞİD’e karşı mücadele veren Demokratik Suriye Güçleri ile olan ilişkisine ayırdı:

Lafa gelince hassasiyetlerinize rahat duyuyoruz deyip de sahada her türlü ihaneti yapan bir müttefikle kendimize nasıl ortak bir gelecek kurabiliriz. Biz terör örgütünün Suriye’deki uzantılarını bugün olmazsa yarın ama çok yakında tamamen imha edeceğiz. Dost güçlerin personeline zarar vermeme hassasiyeti ile dikkat ettik. Bunun devamı bizim hassasiyetimiz ile mümkündür. Burnumuzun dibinde terör devleti kurma girişimini eli kolu bağlı seyredecek değiliz. Teröriste hangi isim verildiğiniz, hangi üniforma giydirildiğinin, hangi paçavra altında saklandığının bizim için önemi kalmamıştır. Sakın PYD YGP PKK demeyin Suriye Demokratik Güçleri SDG deyin yutarlar. Tezgah bu. Özgür Suriye Ordusu’nu seninle beraber kurduk. Bunun adımını Obama yönetimiyle beraber kurduk o zaman SDG diye bir şey yoktu. Siz şimdi yeni bir manevrayla SDG’yi kurduk.Bundan sonra kimin nerede ne dediğine değil sahada kimin ne yaptığına bakacak ona göre hareket edeceğiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Modern insanın mutluluk arayışını fareler üzerinden anlatan bir animasyon: Denek kim?
Sonraki Haber
Demirtaş'ın davasına iki gün kala duruşma yeri değiştirildi