Ana SayfaGüncelHayvancılık biterken: Erdoğan’dan Hakkari’de ‘Yayla yasaklarını kaldırıyoruz’ açıklaması

Hayvancılık biterken: Erdoğan’dan Hakkari’de ‘Yayla yasaklarını kaldırıyoruz’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Hakkari’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘güvenlik’ gerekçe gösterilerek uygulanan yayla yasağının baharda kaldırılacağını açıkladı.

Partisinin Hakkari’deki kongresinde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘güvenlik’ gerekçe gösterilerek uygulanan yaylalara çıkma yasağının önümüzdeki bahar aylarından itibaren kaldırılacağını söyledi.

Partililere seslenen Erdoğan, “Ama lütfen, yaylalarınıza sahip çıkacaksınız” diye konuştu.

Yasaklar nedeniyle köylüler göç ediyor

Hakkari’deki yayla ve meraların sık sık “Özel Güvenlik Bölgesi” adı altında yasaklanması nedeniyle tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yurttaşlar mağdur oluyor.

Yasaklar nedeniyle kış hazırlıklarını yapamayan köylüler, yem ve saman fiyatlarının da artmasıyla çareyi farklı kentlere göç etmekte buluyor.

Cilo Doğa Derneği Başkanı Halit Soydan, geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı açıklamada, çatışmalı süreçle birlikte yayla ve yaylalara bağlı meraların yasakladığına dikkati çekerek, şunları söylemişti:

Çatışma süreciyle birlikte devletin baskı ile geliştirdiği politikalar sonucunda yavaş yavaş yaşam alanları daraltılmaya başlandı. Yayla ve meraların kullanılmaması bu durumu beraberinde getirdi. Bunun sonucunda insanlar doğadan koparıldı. Hakkari toplumunun doğallığı da bozuluyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP'li Kızılkaya, tehdidini haber yapan siteleri 'kumar, istismar ve fuhuş'la suçlayıp tazminat istedi
Sonraki Haber
Kadıköy kıyılarının yapılaşmaya açılmasına tepki: 'Siyasi güç gösterisi için daha ihtişamlı bir cami isteniyor'